Koks bus pasaulis po kovidorazmo ?

Autorius: Mindė Šaltinis: https://aurora.network/article... 2020-11-28 20:37:00, skaitė 1091, komentavo 11

Koks bus pasaulis po kovidorazmo ?

Michailas Chazinas, Rusijos makro-ekonomistas

 

Vladimiras Putinas virtualiame G20 pasaulio šalių lyderiams apibūdino gana niūrią ateitį. Aš ją tokia esu pateikęs ir anksčiau, pavyzdžiui, interviu 2008 metais. Dėl visa ko priminsiu, kad šis interviu buvo duotas 2008 metų vasarą (dar iki rudeninio žlugimo) ir apibūdino kaip atrodys situacija po krizės pasekmių. Tada atrodė, kad ji (krizė) gali vykti pagal „greitą“ scenarijų, o iš tikrųjų krizė buvo stipriai užtempta, dėl ko jos žemutinis taškas bus žymiai žemiau, nei tada, jei ji (krizė) būtų vykusi netrukdomai. Ir, beje, jei jai (krizei) tada nebūtų buvę trukdoma - šiai dienai ji būtų jau pasibaigusi.

Tada šis interviu buvo sutiktas kaip kažkas visiškai nepriimtino, daugybė liberalių pažiūrų šalininkų (iki pat vikipedijos moderatorių) aktyviai paaiškino, kad aš esu maniakas ir šarlatanas.  O įdomu ar šiandien jie yra pasirengę atstovėti tą pačią poziciją? Ne, dalis, žinoma, paruošę, nes jie už pinigus, o ne už turinį. Tačiau kai kurie mano pažįstami tapo daug atsargesni savo pasisakymuose, reikia manyti, kad jie mato, kas vyksta aplink.

Ir štai šioje situacijoje Putino kalba atrodo labai simboliškai.

Jis yra rimtas žmogus ir kalbėjo prieš rimtą auditoriją. Taip, žinoma, G20 šalyse yra ir nelabai rimtų vadovų, tačiau apskritai (ir atsižvelgiant į transliaciją kur kas platesnei auditorijai) tokia kalba reiškia, kad tie, kurie yra atsakingi už savo šalis ir ekonomiką, mato būtent tokį vaizdelį. Ir atėjo laikas atskleisti jį pasauliui.

Žinoma, aš negaliu nejausti gilaus pasitenkinimo jausmo, žiūrėdamas į tai, tačiau kyla rimtas klausimas: kaip visa tai vyks? Kur mes nueisime, daugiau ar mažiau apšvietė (2020 G20), bet kokiais būdais... Ankstesniais laikais tokios istorijos baigdavosi karais, o kas dabar? Karo juk nėra!  Ir tai yra pagrindinė priežastis, dėl kurios „naujos Jaltos“ koncepcija, kurią pasiūliau dar prieš dvejus metus, nesulaukia pripažinimo plačiose visuomenės sluoksniuose.

Tiesą sakant, jau tada paaiškinau, kad kaip ir ankstesnės konferencijos, apibūdinančios pasaulio likimą (Vienos kongresas, faktiškai Teheranas-Jalta-Potsdamas, 1919 metų Paryžiaus konferencija ir t.t.), „Naujoji Jalta“ bus valstybių-nugalėtojų konferencija. Ir nugalėtaja puse taps finansinis globalizmas (arba, kaip šią jėgą pavadino D.Trampas „tarptautiniai finansininkai“, fin-internas). Mes dar 2000-ųjų pradžioje aprašėme šią pusę kaip „Vakarų“ globalinį projektą ir jo elitą. Išsamiai šitą galima perskaityti knygoje  "Prisiminimai apie ateitį"...

Bet va - ar bus ta pergalė?

2018 metais atrodė, kad D.Trampo perrinkimas yra esminis momentas. Tačiau šiandien mes matome, kad labai tikėtina tai, jog „Vakarų“ projekto atstovas Baidenas sugrįš kontroliuoti USA. Ir kaip tokioje situacijoje įforminti pergalę? Ar tai apskritai įmanoma? O ir anksčiau, rodos, lyg tai niekada juk nebuvo tokių virš-valstybinių struktūrų likvidacijos!

Štai čia galima pažymėti, kad buvo.

Galima prisiminti izmailitų ordino (nors ir ne galutinės, bet kaip realios geopolitinės jėgos) likvidavimą (prancūzų kalba žodis „žudikas“ iki šiol skamba kaip „assassin“, asasinas, iškreiptas „izmailitas“). Arba, tarkime, Pilypo IV Gražiojo atliktą Tamplierių ordino likvidavimą. Atkreipkite dėmesį, kad tie, kurie skaitė Aivenhą, negalėjo neatkreipti dėmesio į tai, kad šiame romane aprašoma, kaip Ričardas Liūtaširdis dar šimtą metų prieš Pilypą išvarė tuos pačius tamplierius (fundamentalistus, ekstremistus) iš Anglijos. Taip kad procesas buvo ilgas.

Beje, tamplieriai buvo apkaltinti maždaug tuo pačiu, kuo šiandien yra  kaltinami „Vakarų“ projekto šalininkai - abraominės vertybių sistemos pažeidimais, satanizmu ir „aukso veršio“ garbinimu. Na ir bandymais įvesti absoliučią valdžios monopoliją. Pastarasis, žinoma, yra pagrindinis dalykas, tačiau apie tai garsiai kalbėti nėra priimta.

Taigi, tada, XIII amžiuje, tamplieriams taip pat atrodė, kad viskas jų rankose, nes Prancūzijos karalystė skolose kaip šilkuose, o jaunasis Pilypas Gražusis savo mokytoju laikė ordino magistrą Žaką de Molė. Bet - neprigijo. Ir jeigu atidžiai panagrinėti tai ką šiandien daro D.Trampas, tai galima atkreipti dėmesį, kad jis konsoliduoja konservatyvią amerikietiškos visuomenės dalį (kuri yra žymiai didesnė už atvirų liberastų bendruomenę), atskleisdamas jai visą bjaurią sukčiavimo ir valstybės žlugimo sistemą.

Jam gali nesigauti (gautis,beje, irgi gali). Bet net jei Baidenas taps prezidentu ir net jei taps Kamala Haris, sistemos žlugimas neišvengiamas. Ir čia yra du variantai: arba veikiantis prezidentas iš Demokratų partijos prisimins, kad jis yra būtent amerikoniškas prezidentas, arba jis nuspręs atstovauti „Vakarų“ pasaulinio projekto interesams.

Pirmuoju atveju bus maždaug tas pats, kas nutiko Prancūzijoje XIV amžiaus pradžioje: Pilypas Gražuolis tiesiog likviduoja Tamplierių ordiną iš pašaknų. Pavyzdžiui, USA prezidentas priims dekretą, draudžiantį TVF veiklą USA teritorijoje kaip nusikalstamai organizacijai (priežastį visada galima rasti). Ir tada tik - opapa ! Bet šiuo atveju žlugimas bus ypač staigus ir,  kas svarbiausia, bus pašalinti visi pagrindiniai svertai, kuriais USA kontroliuoja pasaulį (nes visi jie yra  doleriniai). Ir kaip tokioje situacijoje galime apsieiti be „naujosios Jaltos“?

Ir jei remtis savo analizės logika, paaiškėja, kad tai turėtų įvykti iki 2023 metų.

Na o antruoju atveju... O antruoju atveju greitai paaiškės, kad USA prezidentas yra kažkieno, akivaizdžiai antiamerikietiška marionetė. Ir šiuo atveju pilietinio karo pradžia tampa labai tikėtinu procesu. Bet ir net tada „naujoji Jalta“ vis tiek įvyks (o kaip gyventi šiuolaikiniame pasaulyje be USA, su jų doleriais?), tik štai ar pati USA joje dalyvaus jau yra didelis klausimas. Taigi bendras vaizdelis palaipsniui aiškėja.

Nežinau, ar USA piliečiai suvokia, kad pasirinkimas tarp D.Trampo ir Baideno nėra pats svarbiausias dalykas, jei atsižvelgti į realią padėtį ekonomikoje, tai pasirinkimas yra tarp USA egzistavimo ar jos žlugimo (analogiškas TSRS iširimui 20 amžiaus 10-ajame dešimtmetyje) . Žinoma, jei neatsižvelgti į ekonominės krizės mastą, tai vaizdelis atrodo paprastesnis, bet mes juk viską suprantame! Ir pasauliniai lyderiai taip pat jau turėtų pradėti suprasti, galbūt jie mano darbų ir neskaitė, bet Putinas jau viską jiems suprantamai ir prieinama forma paaiškino. Taip, kad lieka tiktai laukti „naujosios Jaltos“, žinoma.

Iš čia:           O čia laisvalaikio pamąstymams