Kam priklauso Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos žemės?

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/Simon... 2020-11-29 19:47:00, skaitė 1916, komentavo 43

Kam priklauso Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos žemės?

Juk šitos valstybės atsirado tik po pirmojo pasaulinio karo. Visos šitos žemės priklauso Rusijai (dėl Suomijos atskira kalba). Latlandiją ir Estlandiją Rusijos caras nusipirko iš švedų karaliaus po Šiaurės karo prieš 300 metų lygiai taip pat kaip JAV nusipirko iš Rusijos caro Aliaską. Nei vienas nei kitas pirkimas niekada nebuvo atšauktas. O už "nepriklausomybę" visa Pribaltika turi būti dėkinga Leninui.

O kur dar Rusijos pastangomis Lietuvai grąžinta Klaipėda ir Vilniaus kraštas ?

Kosovas irgi istorinės serbų žemės,bet reikejo Serbus nubausti ir apsaugoti albanus nuo žudynių.Armėnija yra krikščioniška valstybė, krikščionybė tai vakarietiškas mąstymas, tai baltaodžių ideologija. Rusija Armėnijai laiku ištiesė realią pagalbos ranką, nes Azerbaidžanas ir Turkija būtų suvalgę be padažo armėnus.

Azerbaidžanas kaip atskira valstybė susikūrė tik po Pirmojo pasaulinio karo, kuomet dalis azerbaidžaniečių, draugiškų Osmanams pavadino šalį Azerbaidžanu.Iš azerų pusės žiūrint Kalnų Karabachas tai ne Armėnijos teritorija. Ir niekas, net pati Armėnija, bent oficialiai nepripažino Kalnų Karabacho savo teritorija. Tai jie 1991 m užėmė dalį tos teritorijos. Be to tai tikrai ne religinis karas, nes Iranas juos palaikė. Taigi Azerbaidžanas, nesvarbu, kad palaikomas Turkijos, tik atsiėmė savo teritorijas.

Rusija šį kartą sustabdė karą Kalnų Karabache. Prieš tai sustabdė karą Sirijoje, kur JAV su sąjungininkais pradėjo karą ir įvedė chaosą, dėka kurio pabėgėliai užtvindė Europą. Europa iki šiol sukandusi dantis kenčia nuo pabėgėlių musulmonų.Erdoganas šantažuoja Europa reikalaudamas milijonų. JAV ir Europa rodo, kad jie bejėgiai. O Rusijai pagarba, vienintelei sugeba sureguliuoti karinius konfliktus.Europa turi mąstymo spragą, kad visi individai turi žmogaus teises.

Realiai jau pirmomis dienomis turėjo būti pabėgėliai patikrinti melo detektoriumi ar jie pritaria žmogaus, pašiepusio Mahometą nužudymui. Visus pritariusius arba neislaikiusius testo – deportuoti į artimiausią šariato šalį, sutinkančią juos priimti. Ir Europoje liktų mažiau kaip 20% „taikiausios religijos“ pasekėjų, kurie niekam dabar galvų nepjaustytų ir nieko nesprogdintų. Turkai jų irgi neimtų, tai artimiausia šalis liktų gal Alžyras, gal ta pati Sirija.

Kita vertus Armėnija pati oficialiai nepripažino savo Kalnų Karabacho , o štai rusai turėjo šią teritoriją pripažinti ir kariaut už pačius armėnus , kurie labai nori papult į ES ir NATO.Būtent todėl Putinas Pašinianui ir nepadėjo, kol nebuvo pasirašytas susitarimas dėl Kalnų Karabacho perdavimo Azerbaidžanui. Pašinianas tapo nemėgstamu, per sekančius rinkimus bus nubuksuotas, o Putiną armėnai laiko gelbėtoju nuo musulmonų. Tačiau realiai Rusija įvedė savo pajėgas ten, iš kur jau buvo iškrapštyta ir dabar galės kontroliuoti strateginį kelią. Azerai, Rusijos nekęs dar labiau, o Armėnija bus labiau priklausoma nuo Rusijos.

Turkai pabandė per azerus įlįsti į regioną ir taip išplėsti savo įtaką. Dėka blaivaus Rusijos vadovų proto, dabar Karabache nėra turkų kareivių, azerai nors atgavo dalį Karabacho žemių, tačiau tos žemės, kurios pagal susitarimą liko Armėnijai, be azerų tiesioginio konflikto su Rusija, greičiausiai jau niekados negalės būti kvestionuojamos.

Šito susitarimo dėka, rusai išlaikė normalius santykius tiek su azerais, tiek su armėnais. Ir galų gale, pagal visuotinį susitarimą Rusijos GP tiesiogiai perėmė regiono kontrolę į savo rankas. Manau, jog tai labai panašu į absoliučią rusų geostrategijos regione pergalę, kuri iš esmės eliminavo tolimesnę regiono destabilizacijos programą.

Jeigu lenkai ,kas yra labai tikėtina lenkų išspyrimo iš Europos Sąjungos atveju mus užpultų ir norėtų atsiimti Vilnių ir kitas savo žemes ,o rusai mums ištiestų pagalbos ranką mes tada irgi rusų jau nebevadintume raudonais burokėliais ar ne broliai lietuviai ?

Kad lenkai mus užpultų, jie pirma turi būti išmesti iš NATO. O to jie labai nenori. Tiek pat nenori, kad juos iš Europos Sąjungos išmestų. Prieš ES jie šiaušiasi, derindami savo poziciją su ugrų Orbanu, net grąsina Polexitu, tačiau patys lenkai supranta, kad be Europos pinigų ekonomika pajudės žemyn, tačiau labai nenori atsisakyti idėjos sunaikinti laisvus teismus, opoziciją, laisvą spaudą.

Pats geriausias 20 a įvykis tai kad Lietuvai priklauso ir Klaipėda ir Vilnius kitaip Lietuva būtų Liuksemburgo dydžio su 5 valstybinėmis kalbomis teritorija.

Kai Rusija po to kai visą Lietuvą „išvadavo“būtent Ribentropas pareikalavo, kad Vilnius būtų prijungtas prie Lietuvos, o po karo kilo klausimas, kad Kaliningradas tik 50 metų turi būti administruojamas Rusijos, tai Stalinas jau buvo davęs komandą Lietuvos kraštotyrininkams įrodyti, kad Kaliningrado sritis buvo Prūsija, o vokiečiai ten buvę tik invazinė rūšis, o pačios žemės priklauso Lietuvai.

Tačiau Sniečkui tos teritorijos nereikėjo,nes ir taip kažkam reikėjo apgyvendinti tuščią Klaipėdos kraštą ir mažają Lietuvą iš kurios aš pats esu kilęs.O kur dar visi infrastruktūros kaštai,kai tada nebuvo jokių pigių paskolų ir niekas plačių infrastruktūrinių projektų nebūtų finansavę.

Rusija visiems padeda ir saugo visus silpnesnius globoja,pavyzdys ir Lietuva,kai buvo priimta i TSRS gyveno saugiai ir laimingai,turtingai. Buvo gerovės šalis. Pas rusus nuomonė apie lietuvius visada buvo pačio aukščiausio lygio, mes turime išlikti visiems laikams tokie, prekiauti, dalintis, naudos ieškoti abiems pusėms, bet ne revanšuotis.Tai gali tik prezidentai, susitikę vienas prieš kitą bokso ringe.Tauta nei prie ko, ji nori laimės ir gerovės. Su rusu, tikrai į žvalgybą eičiau.

Pasirodo Rusiją valdo protingi zmones. Neišėjo "Armenijos didvyrio" planas isprovokuoti ir įtraukti į karą. Kaip Ukrainoje "ukrainiečių didvyriai" 2014 metais suplanavo pasiųsti nacionalistų traukinius į Krymą pavadinimu "draugų traukinys" vakarai irgi manė kad Rusijos armija žygiuos gilyn į Ukrainą.

Deja vakarai neapskaičiavo kad Rusija apgins Krymą nuo ukrainos nacionalistų referendumo ir be jokio iššauto šūvio pajungs pusiasalį prie Rusijos Federacijos teritorijos .

Armėnai būtų laimingi,jeigu taikdariai būtų ne rusai,bet lietuviai, ukrainiečiai ir gruzinai,o jiems vadovautų tovarišč Arvydas Anušauskas ir dar armėnai norėtų,kad jų užsienio ministras būtų Linas Linkevičius,kuris Armėniją nuvestų į Europą,paskui ukrainiečius ir gruzinus.

Armėnija 2018 apsivilkusi baltais chalatais norėjo vakarietiško gyvenimo, o 2020 gavo pro europietiškų Nato dronų Bairachtar Na o kur buvo NATO ir JAV ?

Kur sankcijos Azerbaidžanui ir turkams ? Kodel nieko nepadare ?

Kažin, jeigu lenkai pultų atimti Vilniaus kraštą, ar mes prašytume pagalbos pas JAV ar pultumėm Rusijai prie kojų.Rusai galėjo nepadėti armėnams po įžeidžiančių ir negarbingų Armėnijos ministro pirmininko šliaužiojimo prieš vakarus. Tiesa ir mes patys šliaužiojam, vietoj to kad gintume savo Lietuvišką kultūrą ir papročius.

Lenkai mūsų Lietuvių nekenčia už Vilniaus kraštą. Prie progos būtinai užpuls.Ir teisingai padarys.Vokiečiai irgi mūsų neapkenčia už pasisavintą mums niekada nepriklausiusį Klaipedos kraštą. Ir Vokietijos kariuomenė yra jau čia. Jei ims atvykti daugiau vokiečiu karių tai jau pavojus !

Vadinasi jau kažką rezga vokiečiai. Reikia kad jie visą laiką būtų apsupti musu kariuomenės, akylai juos sekti ką jie tarpusavyje kalba. Ar nesiruošia i Klaipedą važiuot. Kai Merkel susitars su Putinu ir Putinas atiduos Klaipėdos kraštą Vokietijai.O prezidentas Gitanas Nausėda su Arvydu Anušausku yra provokiški.

Visai tikėtina,kad jie yra infiltruoti Vokietijos saugumo agentai su tikslu ,perduoti Klaipėdą su visu pajūriu įskaitant ir Palangą tiesiog dienomis stiprėjančios Vokietijos kontrolėn.