Kovoje su koronavirusu prašyte prašosi komendanto valanda

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/kovoj... 2020-12-25 00:23:00, skaitė 547, komentavo 1

Kovoje su koronavirusu prašyte prašosi komendanto valanda

Nors Lietuvoje vis labiau griežtinamos karantino sąlygos, tačiau kol kas tai visiškai nesustabdo užsikrėtimų koronavirusu ir mirčių nuo jo skaičiaus.

Lietuvoje praėjusią parą, trečiadienį, ištyrus 13 913 ėminių, koronaviruso infekcija nustatyta 3 799 asmenims, mirė 43 žmonės – 28 moterys ir 15 vyrų, pranešė Statistikos departamentas.

Vyriausybė pratęsė karantiną iki sausio 31 d. ir sugriežtino jo priemones: draudžiama judėti gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijoje ar už jos ribų dėl nebūtinų priežasčių, uždaromos ne maisto prekių parduotuvės, draudžiama teikti kontaktinio pobūdžio paslaugas, draudžiami vieši renginiai ir susibūrimai.

Nuo gruodžio 15 d. iki sausio 3-iosios ribojamas asmenų išvykimas už savo gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijos ribų, išskyrus atvejus, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, į darbą, kai jo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.

Lietuvos lyderis yra informavęs, kad šalies piliečiai bus pradedami vakcinuoti tikėtinai gana saugia vakcina nuo koronaviruso jau gruodžio 27 d.

Didelė dalis žmonių laukia ir ypatingosios padėtiers įvedimo – komendanto valandos. Manoma, kad komendanto valanda suduotų neatremiamą smūgį siautėjančiam virusui. Tačiau Vyriausybė kol kas tos valandos nesiryžta įvesti ir tokiu būdu suvaldyti virusą.