Lietuvoje pratęstas judėjimo tarp savivaldybių ribojimas

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2021-01-03 22:55:00, skaitė 569, komentavo 1

Lietuvoje pratęstas judėjimo tarp savivaldybių ribojimas

Vyriausybės sprendimas gali būti peržiūrėtas po dviejų savaičiųs, atsižvelgus į epidemiologinę situaciją šalyje

VILNIUS, sausio 3 — Sputnik. Lietuvos vyriausybė pratęsė gyventojų judėjimo tarp savivaldybių apribojimą iki sausio 31 dienos, praneša Ministrų kabineto spaudos tarnyba.

Sekmadienį įvyko neeilinis Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos, kuriai pirmininkauja vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, posėdis. Jame Vyriausybė pritarė siūlymui pratęsti asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimą iki sausio pabaigos.

Anksčiau buvo sugriežtintos karantino sąlygos. Vienas iš reikalavimų buvo uždrausti judėjimą tarp savivaldybių be pateisinamos priežasties. Tarp jų — turto turėjimas kitame regione, darbas, apsilankymas pas gydytoją ar laidotuvėse. Automobilyje gali būti ne daugiau kaip du žmonės arba tik tie žmonės, kurie gyvena tame pačiame name.

Tokį sprendimą Vyriausybė priėmė, atsižvelgusi į analitikų pateiktą pandemijos situacijos analizę, iš kurios matyti, kad Lietuvoje situacija vis dar yra labai rimta, nepaisant sumažėjusio gyventojų mobilumo per šventinį laikotarpį. Šiuo metu, kaip pastebi ekspertai, Lietuva išlieka viena iš valstybių lyderių pagal Covid-19 viruso paplitimą visuomenėje.

Šis Vyriausybės sprendimas galės būti peržiūrėtas po dviejų savaičių, sausio 17 dieną, atsižvelgus į naujausius sergamumo ir mirčių nuo koronaviruso infekcijos šalyje duomenis ir tendencijas.

Lietuvoje nustatyta daugiau nei 146 tūkstančiai COVID-19 atvejų, 1643 pacientai mirė.