Nesėkmingai besikaunančioje Lietuvoje kol kas niekas negali paaiškinti Baltarusijos ar Kinijos fenomeno

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/nesek... 2021-01-06 11:56:00, skaitė 1323, komentavo 9

Nesėkmingai besikaunančioje Lietuvoje kol kas niekas negali paaiškinti Baltarusijos ar Kinijos fenomeno

Kol visa Lietuvos valdžia susitelkusi su visa tauta kovoja su koronavirusu, tačiau, kol kas nesėkmingai, kaimyninėje Baltarusijoje be kovos su šiuo virusu tvarkomasi kur kas geriau, negu pas mus.

Lietuvos kova su koronavirusu pasireiškia besaikiu milijardų skolinimusi, verslo uždarymais, žmonių judėjimo ribojimais, solidžiomis baudomis ir, savaime suprantama, privalomu kaukių dėvėjimu. Taip pat ši kova pasižymi tuo, kad nuo ryto iki vakaro per visas įmanomas žiniasklaidos priemones kalbama tik apie koronavirusą ir mūšį su juo.

Baltarusijoje nieko panašaus nėra. Verslai neuždaryti, švietimas vyksta įprastiniu, ne nuotoliniu būdu, apie virusą šnekama ne daugiau, kiek ankstesniais metais buvo kalbama apie gripą.

Tačiau, nors Lietuvos pastangos šioje žūtbūtinėje kovoje titaniškos, rezultatai prastesni negu labai prasti.

Informaciją apie pasaulinę koronaviruso situaciją skelbiančios worldometers.info duomenimis, šiandien Lietuvoje, kurioje gyvena 2 milijonai 702 tūkstančiai 466 žmonės, iš viso užsikrėtusiųjų buvo 149 tūkstančiai 497, mirusiųjų 1 tūkstantis 996.

O štai Baltarusijoje, kurioje gyvena 9 milijonai 447 tūkstančiai 715 žmonių, užsikrėtusiųjų buvo 203 tūkstančiai 104, mirusiųjų 1 tūkstantis 471.

Įdomu pažymėti, kad Kinijoje, nuo kur, kaip skelbiama, ir prasidėjo ši didžioji pasaulinė nelaimė ir kur gyvena 1 milijardas 439 milijonai 323 tūkstančiai 776 žmonės, užsikrėtusiųjų yra 87 tūkstančiai 215, mirusiųjų 4 tūkstančiai 634.

Kaip visai tai paaiškinti? Kodėl mus lydi tokia nesėkmė, palyginus su tokiomis atsilikusiomis valstybėmis kaip Baltarusija ar Kinija?

Ekspertai.eu atkreipia dėmesį, kad worldometers.info niekur nepažymi, kad Baltarusija ar Kinija skelbtų melagingus duomenis.

Prieš sausio 5 d. „PressJazz TV“ laidą „2K+“ buvo bandyta skambinti į daugelį Lietuvos atsakingų institucijų, siekiant išsiaiškinti tokio fenomeno priežastis, tačiau praktiškai jokiose įstaigose telefonų rageliai yra nekeliami, o ten kur ir pakėlė, nieko paaiškinti šiuo klausimu niekas negalėjo.

Net susisiekus su hematologu profesorium Eduardu Vaitkumi, pastarasis taip pat pasakė, kad nežino, kodėl taip yra.

Visus „PressJazz TV“ laidos „2K+“ įrašus rasite ČIA.