Ingrida Šimonytė „gelbės“ Baltarusiją ir didins finansavimą krašto gynybai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ingr... 2021-01-11 08:54:00, skaitė 711, komentavo 1

Ingrida Šimonytė „gelbės“ Baltarusiją ir didins finansavimą krašto gynybai

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė nuotolinių būdu bendravo su JAV ambasadoriumi Lietuvoje Robert Gilchrist ir aptarė tolesnį strateginės partnerystės stiprinimą saugumo, gynybos, ekonominių ryšių, energetikos ir kitose srityse.

„Gelbės“ Baltarusiją

„Kertinis darbotvarkės klausimas yra parama Baltarusijos žmonėms, todėl JAV dėmesys ir parama yra ypač svarbu“, – pabrėžė I. Šimonytė.

Skirs daugiau lėšų gynybai

„Lietuva yra tvirtai įsipareigojusi skirti 2 ir daugiau procentus šalies bendrojo vidaus procento šalies saugumui ir gynybai. Didinant finansavimą gynybai atsiranda ir naujų galimybių praktiniam bendradarbiavimui su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis,“ – sakė premjerė.

NATO stiprina savo pajėgas prie Rusijos ir Baltarusijos sienų, savo veiksmus pateisindama galima „Rusijos pasaulio grėsme“. Be to, Baltijos šalys, tarp jų ir Lietuva, aktyviai sudaro gynybos sutartis su JAV dėl didelių sumų, aiškindamos tai, kaip „Rusijos agresija“, taip pat dislokuoja NATO karinius kontingentus savo teritorijose.

Lietuva gynybai skiria du procentus BVP ir planuoja iki 2030 metų karines išlaidas padidinti iki 2,5 proc.

Tuo tarpu Rusija ir Baltarusija ne kartą pabrėžė, kad nesiruošia pulti Lietuvos ir Vakarų aljansas tai puikiai supranta.

BV inf.