"Kur žadėta gerovės valstybė": "Belorus" darbuotojai surengė akciją dėl ES sankcijų

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2021-01-12 16:36:00, skaitė 1205, komentavo 7

Šiandien prie "Belorus" sanatorijos pastato pasirodė plakatai, kuriuose prezidento prašoma paveikti padėtį ir apsaugoti savo žmones

VILNIUS, sausio 12 — Sputnik. Europos Sąjungos sankcijų paveiktos Druskininkuose esančios "Belorus" sanatorijos darbuotojai surengė akciją, kurios metu visuomenei nori išreikšti savo poziciją.

Antradienį prie sanatorijos pastato pasirodė plakatai, raginantys valdžią išsaugoti žmonių darbo vietas. Nuotraukomis socialiniame tinkle pasidalino Elena Ramanauskiene.

"Belorus" darbuotoja Svetlana Moždžer pasakoja, kad į sanatoriją gydytis atvažiuoja daugybė sergančių vaikų, kuriems ši kelionė buvo labai svarbi. Savo mintimis ji pasidalino Facebook puslapyje. 

"Nespaslaptis, jog į šią sanatoriją atvažiuodavo paprastų, noriu akcentuoti tai — paprastų žmonių vaikai( mokytojų, gamyklų darbuotojų, vaikai, kurių tėvai tui negalią )  su labai sunkiais atvejais VCP ir su jais dirbdavo labai didelė komanda — gydytojai, kinezeterapeutai, ergoterapeutai, slaugytojos, slaugytujų padėjėjos ir kt. Žinote, ir reabilitacijos pabaigoje šie vaikai turėjo tikrai gerus rezultatus. Manau tai patvirtintų ne viena šeima. Tokiems vaikams — tokia pagalba, tokia galimybė gauti reabilitaciją yra gyvybiškai svarbi", — rašo Svetlana. 

Anot jos, uždarius sanatoriją, 400 žmonių liks be darbo, o Druskininkai virs "bedarbių miesteliu".

Sanatorijos darbuotojai buvo likę be pajamų, kai įstaigos sąskaitos buvo įšaldytos ES įvedus sankcijas Baltarusijos prezidento administracijoje veikiančiai Vyriausiajai ūkio valdybai.

Šiuo metu Seime svarstomos pataisos, kurios leistų mokėti specialias išmokas Europos Sąjungos sankcijų paveiktos sanatorijos darbuotojams. "Belorus" sanatorijoje dirba 393 darbuotojai, iš kurių 350 yra Lietuvos piliečiai. Ji yra viena didžiausių mokesčių mokėtojų Druskininkuose. 

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija situaciją pavadino "aukščiausio lygio veidmainystės pavyzdžiu" ir pažymėjo, kad ne tik Baltarusijos piliečiams Lietuvoje taikomos sankcijos, bet ir daroma žala Lietuvos ekonomikai bei pačių lietuvių interesams.