Gabrielius Landsbergis pažadėjo ir toliau „šokti pagal JAV dūdelę“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gabr... 2021-02-04 19:58:00, skaitė 1382, komentavo 2

Gabrielius Landsbergis pažadėjo ir toliau „šokti pagal JAV dūdelę“

Rusijos ir Baltarusijos reikalų ministru vadinamas Gabrielius Landsbergis imsis ir Kinijos. Jis susitikime su JAV senatoriumi pažadėjo, kad eis išvien su JAV Kinijos klausimu

Vasario 3 dieną užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) senatoriumi Richardu Josephu (Dicku) Durbinu telefonu aptarė situaciją Rusijoje ir regione, tarptautinio saugumo politikos klausimus.

Ministras pabrėžė regiono valstybių, o taip pat ir Europos Sąjungos (ES) bei JAV veiksmų koordinavimo svarbą, siekiant sustabdyti represijas, žmogaus teisių pažeidimus Rusijoje.

„Turime ne tik kalbėti apie žmogaus teisių padėtį Rusijoje, bet ir sutarti dėl konkrečios paramos Rusijos žmonėms,“ – sakė G. Landsbergis. Jis taip pat informavo, kad Lietuva svarsto galimybes taikyti nacionalines sankcijas Rusijos pareigūnams, atsakingiems už opozicionieriaus Aleksėjaus Navalno įkalinimą, jeigu nebus įvestos naujos sankcijos ES lygiu.

Ministras G. Landsbergis su JAV senatoriumi R. J. Durbinu aptarė globalius iššūkius, Kinijos vaidmenį regione, pabrėžė, kad Lietuva sieks bendradarbiavimo su JAV Kinijos klausimu. Ministras informavo apie Lietuvos ketinimą plėtoti glaudesnį prekybinį ir ekonominį bendradarbiavimą su Taivanu.

G. Landsbergis padėkojo už senatoriaus paramą Lietuvai JAV Senate, pakvietė vizito į Lietuvą.

BV inf.