Kur dingo gripas?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kur-... 2021-02-09 15:30:00, skaitė 973, komentavo 12

Kur dingo gripas?

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pranešė, kad šiais metais gripo susirgimų fiksuota penkis kartus mažiau nei pernai

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis Lietuvoje toliau mažėja, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Pirmą vasario savaitę registruota 15,9 susirgimo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) atvejų 10 tūkst. gyventojų. Paskutinę sausio savaitę sergančiųjų buvo 17, o dar ankstesnę – 18,3. Tuo pačiu metu pernai gripu ir peršalimo ligomis sirgo penkis kartus daugiau žmonių – registruota 82,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Praėjusią savaitę daugiausiai sergančiųjų būta Šiaulių apskrityje (17,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų), mažiausiai – Tauragės apskrityje (9,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

NVSC duomenimis, pastarąją savaitę gripu sirgo septyni Lietuvos gyventojai, sausio 25–31 dienomis – šeši. Šį sezoną dėl gripo ligoninėse nesigydė nė vienas asmuo.

Primename, kad gripas ir ŪVKTI greičiausiai plinta mažose, prastai ventiliuojamose, dulkėmis užterštose patalpose, todėl jas būtina nuolat vėdinti ir drėgnu būdu valyti. Saugantis gripo taip pat labai svarbu laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo – prisidengti  burną ir nosį vienkartine servetėle, kurią būtina iš karto išmesti. Jei po ranka neturite servetėlės, patariama kosėti ar čiaudėti į alkūnės linkį – taip rankomis virusų nepernešite ant liečiamų daiktų.

BV inf.