Valstybinė firma „Amber Grid“ – puikus Lietuvoje klestinčios korupcijos pavyzdys, bejėgis ir G. Nausėda

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/valst... 2021-02-22 00:40:00, skaitė 614, komentavo 1

Valstybinė firma „Amber Grid“ – puikus Lietuvoje klestinčios korupcijos pavyzdys, bejėgis ir G. Nausėda

Apie tai, kaip valstybinė firma „Amber Grid“ susijusi su sukčiavimais, dar prieš metus buvo informuotas valstybės lyderis Gitanas Nausėda.

Apie vykstančius sukčiavimus taip pat žino ir teisėsaugininkai – prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), Seimo kontrolieriai.

Tačiau nors viskas žinoma, atsakingi Lietuvos pareigūnai tradiciškai iki šiol apsimetinėja, kad nieko nusikalstamo nevyksta.

Įdomi detalė – į šią aferą atsisakė įsigilinti patys ir patys „iškiliausi“ Lietuvos žurnalistai, nors jiems apie tai buvo suteikta visa informacija.

Jūsų dėmesiui, nukentėjusio nuo „Amber Grid“ sukčiavimo, Lietuvos piliečio Sauliaus, jau tris dešimtmečius gyvenančio Jungtinių Valstijų Vašingtono mieste, norėjusio grįžti į Lietuvą ir pradėti čia savo veiklą, pasakojimas.

Žmogus prieš trejus metus įsigijo sklypą gražioje vietoje šalia Kauno marių, tačiau po pirkimo sandorio, taip nė karto savo žemės sklypelyje ir nebuvo. Vietoj to, visą tą laiką teko bylinėtis tautiniuose teismuose.

Gera žinia – prieš kelias savaites po ilgo pralaimėjimų maratono, didelės kantrybės dėka Sauliui pagaliau teisme pavyko pasiekti pergalę. Jam už apgaulės būdu parduotą sklypą, turės būti grąžinti visi pinigai ir kompensuotos išlaidos teismams.

Vasario 19 d. „PressJazz TV“ laidos „2K” fragmentą su Sauliaus pasakojimu žiūrėkite čia:

amergridooo-01.png

Visus „PressJazz TV“ laidos „2K+“ įrašus rasite ČIA.