Vakcina nuo COVID-19. Kas svarbiau – pinigai ar sveikata?

Autorius: Jonas Kovalskis Šaltinis: https://jonaskovalskis.com/202... 2021-03-03 19:20:00, skaitė 1158, komentavo 2

Vakcina nuo COVID-19. Kas svarbiau – pinigai ar sveikata?

Vakcina nuo koronaviruso  yra ne tik raktas į žmonijos išsigelbėjimą, bet ir aršios politinės kovos tarptautinėje arenoje įrankis. Nepaisant to, kad kiekvieną dieną pasaulyje nuo baisios ligos miršta tūkstančiai žmonių, Vakarų pasaulio galingieji ir toliau  naudoja kovos su pandemija priemones savanaudiškais tikslais.

Yra tiesiog malonu stebėti, kaip geopolitinės konkurencijos kovoje Vakarai vieną po kitos laidoja savo taip mylimas humanistines vertybes. Šioje kovoje “civilizuotiems” Vakarams galioja tik viena sena gera „tiesa“ – visi metodai, net patys žemiausi ir nusikalstami, yra tinkami, jei jie duoda pelną, garantuoja sėkmę.

Stebint skelbiamą viešai informaciją apie pasaulyje vykstančias vakcinų varžybas, matosi, kaip Europos Sąjungoje lyderiai griebiasi už galvų dėl gyvybes gelbėjančių vaistų deficito ir nuolatinių skandalų dėl vaistų, kuriuos gamina Vakarų farmacijos gigantai, prastos kokybės. Vis daugiau šalių priima sprendimus įsigyti Rusijos vakciną „Sputnik V“, kurios aukštą kokybę, efektyvumą ir saugumą jau patvirtino autoritetingi Vakarų medicinos mokslo šaltiniai po atliktų įvairiose šalyse  bandymų bei klinikinės praktikos.

Būtent dėl ​​Rusijos vakcinos pranašumo Vakarų šalys taip atkakliai priešinasi jos platinimui visame pasaulyje. Kai kalba eina apie dešimčių milijardų vertės užsakymus, humanistines idėjas verta atidėti geresniems laikams, teigia vakarietiško verslo doktrina. Pandemijos metu toks požiūris atrodo paradoksaliai, ar ne? Koks skirtumas, kas  – Kinija, Rusija, Jungtinės Valstijos ar dar kas nors – išras vaistą nuo koronaviruso, svarbiausia, kad jis veiktų ir išgelbėtų milijonus gyvybių. Deja, valdantysis elitas šiuo klausimu turi savo ir labai merkantiliškų planų.

Tuo pačiu metu yra žinoma, kad vakarietiškos vakcinos gamyba atsilieka nuo paskelbtų planų, o tai kalba apie neišvengiamus jos tiekimo sutrikimus. Tiekimų į Europos Sąjungą grafikas jau sutriko ir nėra abejonių, kad tai sąlygos preparato deficitą. Tačiau sumažintos vakcinų partijos yra tik pusė bėdos. Kur kas didesnį rūpestį kelia vaistų kokybė. Jau yra žinoma, kad Jungtinėse Valstijose po vakcinacijos „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinomis mirė 55 žmonės.

Tokių liūdnų pavyzdžių netrūksta ir mūsų gimtojoje Lietuvoje. Visai neseniai mus pasiekė šeštoji  „Biontech“ ir „Pfizer“ gamybos vakcinų partija. Buvo skelbta, kad pristatytų vakcinų kiekis buvo du kartus mažesnis nei buvo užsakyta. Tačiau nemaloniausia yra tai, kad keletui dešimčių žmonių stipriai pablogėjo sveikata, kai jie paskiepijo šiomis vakcinomis. Socialiniuose tinkluose nuolat plinta istorijos apie tai, kaip žmonės po vakcinavimo mirė nuo COVID-19.

Ir tai nėra jokie prasimanymai, kaip tai bando pristatyti konservatorių ir liberalų kontroliuojama oficialioji žiniasklaida. Duomenis apie komplikacijas, šalutinius poveikius po vakcinavimo paskelbė Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Rugilė Pilvinienė. Anot jos, pacientai po injekcijų vakcina skundėsi stipriais galvos bei raumenų skausmais, pykinimu ir staigiu temperatūros pakilimu.

Buvo ir komiškų situacijų. Marijampolės ligoninėje pacientei kažkokiu būdu buvo suleistos net penkios vakcinos dozės. Gydytojai, neva, pamiršo suskaidyti į dalis penkis kartus didesnę vaisto dozę, kuri buvo vienoje ampulėje. Ligoninės vadovas Mantas Čėsna informavo, kaip jautėsi nukentėjusioji. Pasak gydytojo „pacientei nenutiko nieko blogo“. Mantas tvirtina, kad moteris jaučiasi puikiai, išskyrus tai, kad ją erzina stiprus skausmas injekcijos vietoje.

Aš gal kažko nesuprantu, bet vadovaujantis logika, žmogaus kūnas, gavęs penkis kartus didesnę užkrato dozę, negalėjo su tuo susitvarkyti. O jei organizmas nebuvo užkrėstas, tada kažkas,  akivaizdu, yra ne taip su vakcina? Premjerė Ingrida Šimonytė griežtai pareiškė, kad konservatorių ir liberalų vyriausybė nepirks efektyvios ir saugios Rusijos vakcinos „Sputnik V“, net jei ją patvirtins Europos vaistų agentūra. Tegul griūna pasaulis, tačiau Lietuvos vyriausybėje apsikąsę rusofobai ir toliau savo vidaus ir užsienio politikoje vadovausis nusikalstamos rusofobijos principais.

“Lietuva nepirks Rusijos” Sputnik V “vakcinos, net jei ją patvirtins Europos vaistų agentūra”, – interviu Lietuvos radijui sakė ministrų kabineto vadovas. Panašu, kad šios vakcinos Lietuvos konservatoriai ir liberalai nepirktų net tada, jei ji būtų vienintelė žmonijos išsigelbėjimo priemonė. Iš kur tas stulbinantis bukaprotiškas užsispyrimas, kai sprendžiamas žmonių sveikatos ir gyvybės klausimas! Tai vaistas! Galima gi nusipirkti rusiškų vakcinų, kurios yra kokybiškos, pigesnės ir kurias galima pristatyti reikiamais kiekiais. Nuo rusofobijos jis gydo labai saikingai, tad rusofobai konservatoriai ir liberalai, net ir pasiskiepiję rusiška vakcina “Sputnik V”, galės ir toliau sau juokinti pasaulį savo “Rusai puola!” komedijomis…

Visuotinės nelaimės koronaviruso pandemijos metu yra pats laikas politikams visame pasaulyje baigti statyti išsigalvotus barjerus realiai veiksmingai rusiškai vakcinai – tokie veiksmai yra neadekvatūs ir kenkia pirmiausia jų pačių tautoms. Tikiuosi, kad visi netrukus tai suvoks ir mūsų Lietuvoje. Kovoje už savo savo piliečių gyvybes, politinės ambicijos turėtų būti atidėtos į tolimą stalčių. Ir kuo greičiau tai įvyks, tuo geriau bus visiems.