V.Mazuronis pakraupęs – konservatorių, socialdemokratų ir liberalų atstovai EP balsavo už pinigines baudas Lietuvai, jei nepriimsime kiek mums “nuleis” pabėgėlių!

Autorius: KarštasKomentaras.lt Šaltinis: http://www.komentaras.lt/nauji... 2015-09-18 08:16:11, skaitė 2588, komentavo 0

V.Mazuronis pakraupęs – konservatorių, socialdemokratų ir liberalų atstovai EP balsavo už pinigines baudas Lietuvai, jei nepriimsime kiek mums “nuleis” pabėgėlių!

Europos parlamento narys Valentinas Mazuronis šokiruotas - konservatorių, socialdemokratų ir liberalų sąjūdžio partijų nariai Europos parlamente entuziastingai palaikė siūlymą, kad ES valstybės kas tris mėnesius turės priimti vis daugiau pabėgėlių arba kitaip turės mokėti milžiniškus pinigus.

"Šiandien balsavau PRIEŠ Europos Parlamente skubos tvarka pateiktą priemonę, kaip reiktų spręsti pabėgėlių problemą.

Pasiūlymas buvo daugiau nei nepriimtinas - jis labai labai žalingas. Tiesą sakant toks blogas, kad dar kartą supurtys visą Bendriją lygiai taip pat, kaip supurtė sprendimai laikinai vėl įvesti sienų apsaugą ir Vokietijos pagrasinimas taikyti finansines sankcijas toms šalims, kurios nenorės priimti per prievartą primetamų pabėgėlių skaičių.

Dabar gi visas Europos Parlamentas sutiko, kad reikia imtis finansinių bausmių ir dar tokio dydžio, kad šalys tiesiog negalėtų nepriimti, nes kitaip jų biudžetams (kurie, kaip "tyčia" šiuo metu ir planuojami) bus didelė našta.

372 balsais UŽ ir 124 PRIEŠ (53 susilaikė) EP nariai patvirtino priemonę, kurioje numatoma, kad:

- jeigu išskirtinėmis aplinkybėmis valstybė narė praneša, kad laikinai vienerių metų laikotarpiu negali visiškai ar iš dalies dalyvauti perkėlimo veikloje, – ji į ES biudžetą turėtų sumokėti 0,002 proc. BVP dydžio finansinį įnašą;

- dar gi, valstybės privalės reguliariai, bet ne rečiau kaip kartą per tris mėnesius nurodyti, kiek asmenų gali būti greitai perkelti į jos teritoriją.

Taigi, EP nariai mielaširdingai sutiko, kad valstybės kas tris mėnesius turės priimti vis daugiau pabėgėlių arba kitaip turės mokėti milžiniškus pinigus.

0,002 proc. BVP skamba labai nedaug, tiesa? Tačiau Lietuvai tai sudarytų daugiau beveik 65 mln. eurų! (220 mln. litų). Tokia suma parklupdytų mūsų šalį.. Tai dabar teks sutikti su bet kuo, nes kitaip bankrutuosime?

Absurdas. Šis sprendimas turės labai didelių rimtų pasekmių jeigu bus toliau vystomas per Europos Komisiją.

Balsavau PRIEŠ.

Spėkite, kaip balsavo kiti Lietuvos europarlamentarai? Konservatorių, socialdemokratų ir liberalų sąjūdžio partijų nariai entuziastingai palaikė tokį siūlymą. Gal kas nors jiems kas paaiškins, kad jie ten deleguoti Lietuvos interesus atstovauti!" - ketvirtadienį savo paskyroje socialiniame tinkle "Facebook" paskelbė Valentinas Mazuronis.

Balsavo UŽ: Petras Auštrevičius (Liberalų sąjūdis), Antanas Guoga (Liberalų sąjūdis), Algirdas Saudargas (TS-LKD), Zigmas Balčytis (LSDP), Vilija Blinkevičiūtė (LSDP).

KK inf.