Seimo valdyba aptarė surinktus parašus prieš Raskevičių

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2021-03-09 16:19:00, skaitė 1486, komentavo 1

Seimo valdyba aptarė surinktus parašus prieš Raskevičių

Seimo valdyba viešu pareiškimu įvertino visuomenininkų iniciatyva surinktus ir Seimo pirmininkei įteiktus per 360 tūkstančių piliečių parašų, raginančių trauktis Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką, Laisvės partijai priklausantį Raskevičių iš einamų pareigų

VILNIUS, kovo 9 — Sputnik. Seimo valdyba paragino parašus dėl Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus rinkusius visuomenininkus rengti peticijas taip, kaip numato Peticijų įstatymas. 

Tokią sprendimo formuluotę pateikė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytės-Nielsen.

Seimo valdyba viešu pareiškimu įvertino visuomenininkų iniciatyva surinktus ir Seimo pirmininkei įteiktus per 360 tūkstančių piliečių parašų, raginančių trauktis Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką, Laisvės partijai priklausantį Raskevičių iš einamų pareigų.

Parlamentarų nuomonės šiuo klausimu išsiskyrė — Seimo pirmininkė siūlė "nevadinti to parašais, nes parašų ten nėra". Seimo vicepirmininkas  Jonas Jarutis tvirtino, kad visuomenė turi teisę reikšti savo nuomonę įvairiomis formomis, ar tai būtų referendumas ar peticija.

Seimo vicepirmininkas Julius Sabatauskas pažymėjo, kad Seimas formuoja savo padalinius, komitetus Statuto nustatyta tvarka, o Seimui įteikti parašai — tai žinia Seimui, ką galvoja dalis visuomenės.

Anksčiau pranešta, kad Seimui siūloma keisti Peticijų įstatymą nustatant šiai iniciatyvai naujus reikalavimus. Jei peticija bus surašyta neaiškiai ir nesuprantamai, ji nebus nagrinėjama. 

Vasario 23 dieną akciją prieš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką organizavę piliečiai Seimo vadovei Viktorijai Čmilytei-Nielsen įteikė, jų teigimu, per 300 tūkst. žmonių parašų, kad Raskevičius būtų atleistas. Ji padarė prielaidą, kad prie parašų prieš Raskevičių rinkimo galėjo prisidėti ir "valstiečiai".

Savo ruožtu Karbauskis tai paneigė. Kreipdamasis į Seimo pirmininkę jis rašė, jog minėto kreipimosi autoriai nesikreipė į LVŽS dėl parašų rinkimo ir tas milžiniškas parašų kiekis atsirado ne opozicinių partijų pastangomis, o žmonėms reaguojant į problemas, išdėstytas kreipimosi tekste.

https://youtu.be/i-Xwrf2y2Jo