Socializmas lietuviškai — nacionalizuoti Baltarusijos sanatoriją

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2021-04-05 22:49:00, skaitė 729, komentavo 1

Socializmas lietuviškai — nacionalizuoti Baltarusijos sanatoriją

Lietuvos užsienio reikalų ministerija sugalvojo originalų būdą išspręsti Baltarusijos sanatorijos Druskininkuose problemą dėl ES sankcijų, įvestų Baltarusijos Respublikos prezidento reikalų valdybai, kuriai ir priklauso gydykla

— Pauliau, aš kažko nesuprantu, ar mūsų vadovai nusprendė grįžti į socializmo laikus?

— O kas sukėlė tau tokias kvailas mintis?

— Taigi, dieną prieš girdėjau, kad mūsų Užsienio reikalų ministerija pasiūlė kažkaip perimti Baltarusijos sanatoriją Druskininkuose į Lietuvos valstybės nuosavybę. Tai nacionalizuoja, kaip bolševikai praeitame amžiuje su Mauzeriais rekvizavo niekingai buržuaziniais ir kulakais vadinamų gamintojų ir dvarininkų turtą?

— Nemanau, kad šiandien kažkas panašaus gali atsitikti Lietuvoje. Juk esame civilizuota šalis, kurioje veikia pagrindiniai kapitalizmo dėsniai, kad privati ​​nuosavybė yra neliečiama.

— Žvelgdamas į tai, ką daro dabartinės mūsų valdžios institucijos, jau abejoju. Man atrodo, kad jie bando žmonių kantrybę žiauriausiais metodais. Jie daro viską, kad žmonės būtų skurdūs. Taigi, jie santykius su Baltarusija įkaitino iki virimo temperatūros ir... prarado pajamas iš baltarusiškų prekių tranzito Lietuvos geležinkeliu ir per Klaipėdos uostą. O dabar jie ketina "perimti" Baltarusijos valstybei priklausančią sanatoriją "Belorus". Tai jau atrodo kaip atviras apiplėšimas!

— Tačiau mūsų valdovams visų pirma rūpi tų Lietuvos piliečių, kurie dirba šioje sanatorijoje, gerovė.

— Geriau, jei jie jaudintųsi dėl kvailų sankcijų, kurios rikošetu sukrėtė ir smogė mūsų piliečiams, panaikinimo. Juk būtent mūsų diplomatai, vadovaujami Gabrieliaus Landsbergio, garsiausiai Europos arenoje pasisakė už šių Europos sankcijų įvedimą. Geriau pasakytų, kad suklydo. Nemanėme, kad nukentės paprasti lietuviai, ir panaikinkime bent šį punktą sankcijų sąraše. Bet ne, jie užsispyrė. Baltarusijos radikalų saujelės teisės ir laisvės jiems yra daug svarbesnės nei jų pačių piliečiai.

— Nemaloniausia tai, kad nuo tokios tokios šiurkščios mūsų valdančiųjų liberalų konservatorių tarptautinės politikos nukentėjo 350 tokių Druskininkų gyventojų. Bet kai, sekant baltarusiais, Kinija visapusiškai pradės įvedinėti atsakomąsias sankcijas prieš Lietuvą, tada tikrai sužinosime visas pasekmes.