Policija konfiskavo Antano Kandroto telefoną dėl to, kad šis filmavo policijos pareigūnus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/poli... 2021-04-08 09:47:00, skaitė 3823, komentavo 13

Policija konfiskavo Antano Kandroto telefoną dėl to, kad šis filmavo policijos pareigūnus

Lietuvos policijos pareigūnai labai nemėgsta, kai juos filmuoja ir viešina socialiniuose tinkluose. Todėl jie prisikuria savo vidaus taisyklių, kuriomis draudžia filmuoti policijos komisariatuose. Šį kartą policijos pareigūnai, vadovaudamiesi šiomis vidaus taisyklėmis, pareikalavo Antano Kandroto nutraukti filmavimą. Antanui paprašius pateikti vidaus taisyklių aprašymą, pareigūnai tą padaryti atsisakė ir iš Antano konfiskavo asmeninį telefoną.

Norintiems užfiksuoti policijos pareigūnų veiksmus policijos komisariate, kai vykdoma apklausa, apklausos dalyvis, nesvarbu koks jo statusas: kaltinamojo, liudininko ar spec. liudytojo, turi teisę pareikalauti policijos pareigūno, kad jo apklausą policijos pareigūnas filmuotų. Tokiais atvejais pareigūnai negali daryti spaudimo ar uždavinėti manipuliacinių klausimų.

Taigi, jeigu jus kvies į policiją, policijos pareigūną iš anksto informuokite, kad norėsite, jog jūsų apklausa būtų filmuojama. Geriausiai tai padaryti raštiškai, nes atvykus pas pareigūną (jeigu Jūs tarsitės telefonu), gali sakyti, „nesitarėme“ arba gali suvaidinti, kad neužfiksavo ar neišgirdo. Prieš vykdami el. paštu informuokite ir pareikalaukite, kad pareigūnas patvirtintų apie laiško gavimą.

https://www.facebook.com/knygnesysnaujienos/videos/466000698158163/

Egidijus Paulauskas