T. V. Raskevičius atstūmė Vaidą Žemaitį

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/t-v-... 2021-04-10 17:56:00, skaitė 4350, komentavo 38

T. V. Raskevičius atstūmė Vaidą Žemaitį

2021 metų kovo 7-ą dieną parašiau Tomui Vytautui Raskevičiui laišką dėl susitikimo.

„Sveiki, Tomai Vytautai,

galbūt šis laiškas Jus nustebins, bet tai tikrai nėra bandymas pasityčioti ar kaip nors Jus sumenkinti. Aš darau interviu su įvairiais žmonėmis, juos viešinu mūsų komandos portale www.bukimevieningi.lt., todėl nutarėme pasiūlyti Jums su mumis padaryti interviu. Klausimai būtų iš anksto suderinti. Tikrai pažadu – tai nebūtų kažkoks pasityčiojimas ar bandymas Jus sumenkinti. Duodu žemaičio garbės žodį, kad nenukryptume nuo temos ir interviu metu užduotume tik iš anksto su Jumis suderintus klausimus.

Pateikiu klausimus, kuriuos norėčiau aptarti su Jumis vaizdinėje interviu formoje (filmuojant jums patogioje vietoje):

1. Mes, kaip žemaičiai, jaučiame diskriminaciją – kaip šimtametė tauta su savo kultūra, papročiais, teritorija ir kalba jaučiamės diskriminuojami. Mokyklose nedėstoma žemaičių kalba, miestelių ir kaimų pavadinimai sulietuvinami, iškraipant jų prasmę ir esmę ir t.t. Ar galėtume apie tai padiskutuoti?
2. Ar pagal dabartinius atlyginimus Europos sąjungoje Lietuvos žmonės nėra diskriminuojami jau daugelį metų?
3. Kaip vertinate tai, kad kitokia nuomonė (kalbama apie opozicinę žiniasklaidą) yra persekiojama didžiųjų žiniasklaidos priemonių ir jie parodomi kaip neišsilavinę marginalai?
4. Kokią matote LGBT bendruomenės perspektyvą Lietuvoje ir ką Jūs vadintumėte laimėjimu, ties kuriuo jau galėtumėte sustoti ir pasakyti, kad visko, ko norėjote, jau pasiekėte?
5. Ar Jums neatrodo, kad Gitanas Nausėda nevykdo savų pažadų LGBT bendruomenės atžvilgiu?

Pagarbiai
Vaidas Žemaitis Lekstutis

Po keletos dienų susilaukiau skambučio ir man buvo pasakyta, kad Vytautas Tomas Raskevičius dvi savaites yra labai užimtas, todėl po dviejų savaičių jis man pažadėjo perskambinti ir susitarti dėl laiko.

Tomas Vytautas Raskevičius taip ir nepaskambino. Gaila.

Vaidas Žemaitis