Kaip atrodo amerikoniškas burbulas. Tiksliau burbuliukas...

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-04-18 05:04:00, skaitė 2284, komentavo 7

Kaip atrodo amerikoniškas burbulas. Tiksliau burbuliukas...

Nuotraukoje matome nedidelę Polsboro kaimo parduotuvėlę Niu Džersyje. Bendra jos pardavimų suma per dvejus metus buvo net 35 748 USA dolarai,  arba vidutiniškai 1 500 USA dolarų per mėnesį.

Tai yra pajamos, o ne pelnas. Iš šitų gautų pinigų  reikia nusipirkti maisto produktų prekybai, išmokėti atlyginimus, susimokėti už pastato išlaikymą ir remontą.

TNgth58YfF1UnmGNsCH0385NAMQQg8MC719lCyZ__XXOyaVuclJNCFN7geih78V1D30oTMlHQIehOCXU9rcEcYNW73PPKiqY2WSphVJrkW7bhQyjE3sBrUT5xXJbrztqd2R4r9EO

Parduotuvės "manageris" - Polas Morina, jis gi taip pat yra finansų direktorius, jis gi yra tiesiog direktorius, jis gi dar ir fizinės kultūros mokytojas (kitur nurodoma imtynių treneris mokykloje, mokyklos direktorius) gretimoje mokykloje, kas ir apibūdina "menedžmento" darbų apimtį.

Kaip kaimo parduotuvėlei tai visiškai normalu, čia nėra nieko nuostabaus. Tokių individualių verslininkų yra daug ir visur.

Tačiau stebina kitas dalykas. Fizrukas-findiras-direktorius nusprendė, kad pelningiau būtų prekiauti ne prekėmis parduotuvėje, o tos pačios parduotuvės akcijomis, na ir nutempė ją į biržą skambiu ir solidžiu pavadinimu „Hometown International“ (HWIN). Gal tai ir protingas ar pagrįstas sprendimas, atsižvelgiant į tą beprotybę, kuri apnyko USA įjungus žalio popieriaus spausdinimo mašinėlę.

Kaip manote, kokio dydžio dabar yra šios parduotuvėlės  kapitalizacija ? 100 milijonų žalio pjaustyto popieriaus ! Štai čia yra nuoroda, jei kas netikite. Žinoma, tai nėra „Tesla“, nes sunku yra rasti antrą tokį makaronų ant ausų kabinėtoją, kaip Ilonas Maskas. Tas matyt sugebės išpūsti parduotuvėlės kapitalizaciją ir iki dešimties milijardų, o gal net ir iki dviejų dešimčių.

Beje, pusmetį ši parduotuvėlė išvis nedirbo dėl kovidlos - nuo kovo 23 iki rugsėjo 8 dienos. Tačiau ši smulkmena nesutrukdė jos akcijoms per tą laikotarpį išaugti beveik trigubai.

Šiaip tai čia bent jau yra kažkokia tai fizinė  materializacija ar išraiška, nors ir labai mikroskopiška. Viso to kripto-šiukšlyno  fone tai jokie aferistai, o labai padorūs ir atsakingi verslininkai.

Taip sakant, žemės druska. Ne "verslinykai", o partneriai.

Lygiai pagal tokį pat principą yra išburbuliuotas ir USA BVP,  tokia pat ir visa pindosinė ekonominė galybė ir apskritai viskas kas yra pindostane. 

Kam įdomu galit plačiau pasiskaityti apie šiuos  “manegуrius-aferiūgas” čia.