"Viskas pasisuko ne taip": USA viešai įteikė Navalnui bilietą į aną pasaulį

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-04-19 19:55:00, skaitė 2188, komentavo 27

USA prezidento padėjėjas nacionalinio saugumo klausimais Džeikas Sallivanas pranešė apie Fašingtono pasirengimą imtis veiksmų prieš Maskvą, jei Vladimiro rajono kolonijoje bausmę atliekantis Aleksiejus Navalnas imtų ir staiga pakratytu kojas.

Pasak Sallivano, USA valdžia perspėjo Rusijos pusę, kad tai ji yra atsakinga už viską, kas vyksta kolonijoje su Navalnu, o jo mirties atveju Maskva turės atsakyti prieš tarptautinę bendruomenę.

Džeikas Sallivanas, USA prezidento padėjėjas nacionalinio saugumo klausimais:

„Kas liečia konkrečias priemones, kurių mes galėtume imtis, - mes svarstome daugybę skirtingų galimybių kaip priversti juos sumokėti. Šiame etape aš viešai apie jas nekalbėsiu, bet mes pranešėme, kad jei Navalnas mirs - bus pasekmės “.

O tai, kad USA tikrai nepraleis progos pridergti Rusijai ir yra pasirengę dėl to nudaigoti savo Navalną, įrodo jau nereikalingu tapusio Nemcovo likvidacija ir pavertimas sakraline auka. Demokratijos irštva reikalauja naujos aukos. 

Navalno sveikata "sutriko" dėl paskelbtos bado akcijos. Navalnas pasirodė esąs neatsparus mužikas, jam nėra ko net lygintis su P. Auštrevičiumi, badavusiu už Ukrainos "laisvę" ar panašiai. 

Situacija su Rusijos blogeriu Navalnu taip pat bus JevroSojūzo URM ministrų diskusijų tema. Apie tai Vokietijos fake news pranešė Vokietijos URM vadovas Heiko Maasas. Remiantis spaudos pranešimais, jis kreipėsi į Rusijos valdžią su prašymu skubiai suteikti „pakankamą medicininę pagalbą“ Navalnui, atsižvelgiant į „labai nerimą keliantį“ jo sveikatos pablogėjimą. Lygiai tokį patį pareiškimą padarė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Žanas-Ivas Le Drianas, pabrėždamas, kad jis „ypač susirūpinęs“ dėl to, kas vyksta.

Taigi, USA skandalingajam internetiniam blogeriui Oliaksiejui Navalnui viešai, viso pasaulio akivaizdoje, išrašė „bilietą į aną pasaulį“. Kaip pažymėjo Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Ruslanas Balbekas, USA prezidento patarėjo Džeko Salivano pareiškime tarp eilučių nurodoma, kad „viskas pasisuko ne taip, ir gyvas tu mums nereikalingas, atleisk ir nepyk".

Primenu, kad Salivanas pagrasino Rusijai „pasekmėmis“ Oliaksiejaus Navalno mirties atveju.

Ruslano Balbeko nuomone, amerikoniški Navalno kuratoriai,  Salivano asmenyje, viešai atsisveikino su blogeriu.

„USA visam pasauliui paskelbė, kad Navalnui gyventi liko neilgai, jie jau išrašė jam bilietą į aną pasaulį, kad tik pridergti Rusijai“, - pasakė jis komentare RIA Novosti.

Pasak deputato, dabar Navalnas savo kailiu galės pajusti „kas yra amerikoniška draugystė - kaip sakoma, draugaujam, kol esi mums reikalingas“.

"Aš esu tikras, kad Baideno patarėjas tuo pasiuntė Navalnui atsisveikinimo laišką, atseit, dirbome kartu, bet viskas pasisuko ne taip, ir mums gyvas tu nereikalingas,  atleisk, bet taip jau yra", - pažymėjo jis.

Kaip pažymėjo Balbekas, jo nenustebintų tai, jei Navalnas „staiga“ panorėtų pasidalinti su tyrėjais „kai kuriais atviravimais apie savo bendradarbiavimą su amerikonais“ mainais į savo gyvenimo saugumo garantijas. 

Šitą Rusijos deputato frazę galima laikyti kaip kitos pusės pasiūlymą rinktis kiek "kitokį bilietą" už “tam tikrą paatviravimą”.