Lietuva yra maža, bet galinga JAV sąjungininkė kibernetinio saugumo srityje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lietu... 2021-04-20 15:46:00, skaitė 912, komentavo 1

Lietuva yra maža, bet galinga JAV sąjungininkė kibernetinio saugumo srityje

Nuotr. kam.lt

Balandžio viduryje vykusiame nuotoliniame susitikime JAV nacionalinio saugumo patarėjo pavaduotoja kibernetinių ir besivystančių technologijų srityje Anne Neuberger ir Krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius sutarė toliau stiprinti Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą kibernetinio saugumo srityje. Apie tai skelbiama ministerijos pranešime visuomenei „Lietuva – maža, bet galinga JAV sąjungininkė kibernetinio saugumo srityje“.

„Kova su egzistuojančiomis kibernetinėmis grėsmėmis yra bendras Lietuvos ir JAV prioritetas ir bendradarbiavimas su JAV šioje srityje kaip niekad – aktualus. Tai atliepia ir Lietuvos Vyriausybės patvirtinta ambicinga programa, kurioje kibernetinio saugumo didinimas yra vienas iš prioritetų“, - pasakė viceministras.

M. Abukevičius pabrėžė, kad yra numatytos nacionalinės priemonės, kurių yra imamasi siekiant apginti kritinę infrastruktūrą ir užtikrinti Lietuvos technologinę nepriklausomybę apsisaugant nuo nepatikimų gamintojų.

Lietuva stiprindama kibernetinį atsparumą, taip pat aktyviai dirba stiprinant NATO kibernetinius pajėgumus bei palaiko ES, kaip svarbaus formato, stiprinant transatlantinį politinį ir praktinį bendradarbiavimą kibernetiniame saugume, vaidmenį.

„Lietuva yra maža, bet galinga JAV sąjungininkė kibernetinio saugumo srityje“, - atskleidė A. Neuberger, dėkodama Lietuvai už paramą „SolarWinds“ atakų kontekste, aktyvumą stiprinant kibernetinį saugumą ir vienodą kibernetinių grėsmių vertinimą.

M. Abukevičius ir A. Neuberger sutarė tęsti dialogą artimiausioje ateityje.

Šaltinis: kam.lt