Švedijoje įkalintas T.V.Raskevičiaus bendramintis, LGBT asociacijos darbuotojas, kuris už pagalbą prašant prieglobsčio reikalavo lytinių aktų

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-04-25 14:00:00, skaitė 4032, komentavo 21

Švedijoje įkalintas T.V.Raskevičiaus bendramintis, LGBT asociacijos darbuotojas, kuris už pagalbą prašant prieglobsčio reikalavo lytinių aktų

Buvęs Stokholmo LGBT asociacijos darbuotojas buvo nuteistas už kelių prieglobsčio prašytojų, kurie kreipėsi į jį pagalbos, išžaginimą ir seksualinį išnaudojimą.

Penkiasdešimtmetis vyras buvo nuteistas ketverius metus kalėti už penkis atskirus išžaginimo ir du seksualinio prievartavimo atvejus, susijusius su keturiais 26-28 metų amžiaus prieglobsčio prašytojais. Išpuoliai buvo įvykdyti, kai jis dirbo Nacionalinėje lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų, queer ir interseksualų teisių asociacijoje (RFSL) Stokholme 2019 m.

Pasak Švedijos visuomeninio transliuotojo SVT pranešimo, teismas išklausė nukentėjusiųjų liudijimus, kurie buvo verčiami atlikti lytinius santykius su šiuo vyru mainais už tai, kad šis padėtų joms likti šalyje.

Stokholmo apygardos teismas pripažino vyrą kaltu ir trečiadienio rytą paskelbė, kad jis bus įkalintas ketveriems metams ir turės atlyginti žalą nukentėjusiesiems.

Ši byla gali būti ne paskutinė seksualiniam nusikaltėliui, nes kovo mėn. paskelbus pirminius kaltinimus jam kreipėsi dar šešios aukos, teigdamos, kad patyrė panašią seksualinę prievartą.

Teigiama, kad visi nauji kaltintojai yra vyresni nei 18 metų. Jie buvo išnaudojami tiek prieš, tiek po įvykių, dėl kurių LGBTQ aktyvistas buvo nuteistas.

image.png

Taigi, pono Raskevičiaus kolegai mažiau pasisekė negu jam, kai jis reikalavo seksualinių paslaugų iš savo tuometinio pavaldinio M.Kluonio. Šis nepakluso sodomitui, o pastarasis už „nuopelnus“ buvo paaukštintas – per sufalsifikuotus rinkimus pateko į Seimą. Čia jis vadovauja Žmogaus teisių komitetui, ir gina, kaip patssakė, vien tik LGBT teises.

Neturėjo Švedija savo raskevičių valdžioje, todėl jų iškrypėliui teks dabar sėdėti kaliūzėje.

Nuorodos: