Nuomonė galinti pakelti arba sugadinti nuotaiką

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/nuom... 2021-04-30 14:57:00, skaitė 3880, komentavo 0

Nuomonė galinti pakelti arba sugadinti nuotaiką

Žinot, perskaičiau Jūsų skelbiamą straipsnį – interviu su seimūne Sejoniene. Nepriimkite, kaip kabinėjimosi, nes tikrai gerbiu Jus už Jūsų laikyseną ir pritariu Jūsų išsakomoms mintims, bet ,,Būkime vieningi “ neturėtų skelbti tokio formato straipsnių – tokie straipsniai iš esmės, yra apie nieką ir legitimizuoja visokius nusivalkiojusius asmenis, tokius,  kaip toji Sejonienė. Aš, aišku jos nepažįstu ir beveik nieko apie ją nežinau, bet vien viešai esanti informacija apie ją, yra labai prasta, todėl tokie straipsniai/ interviu, kaip esate paskelbę, manyčiau, kad  tinka delfiui ar 15-ai min, kurie ,,atplovinėja“ purvinas knysles,  bet ne alternatyviai žiniasklaidai, kurioje tokie ,,vaidinimai su politikieriais“ nuskamba labai kontraversiškai.

Kas mane labai blogai nuteikė: 1. Šita Sejonienė yra tipiška konservatorių lygos atstovė, nes jos biologinė elgsena tai labai akivaizdžiai demonstruoja. 2. Šita Sejonienė yra pasisakanti ir pasirašiusi po narkotikų legalizavimo įstatymu.! O Mindaugas, jos gražutėliai ir atsargiai teiraujasi, ką ji mananti apie alkoholį! Ir ji, kad pasakoja, kad pasakoja Mindaugui, o ir mums visiems apie tai, kaip ji nebalsavo už alkoholį! 3. Bet Mindaugas jos nepaklausė apie narkotikus – turbūt nenorėjo tokios, visais atžvilgiais malonios politikierės pastatyti į keblia padėtį? Be to,  šita Sejonienė prisirašiusi visokių visuomeninių veiklų ir organizacijų, kurios savo įstatuose yra įrašę, kad kovoja su alkoholiu ir NARKOTIKAIS, bet tai jai nė motais – ji turi atskirąją nuomonę ir yra už narkotikus.

Suprantu, kad gal yra noras megzti kokius draugiškus ryšius su visais, kas tik juda-kruta, bet kažkaip reikėtų tą daryti kiek kitaip (bent man taip atrodo), nes plaukti vienu vamzdžiu su tuo kolektyviniu delfiu nereikėtų. Tiesiog siūlau, kad, jei yra noras draugauti su seimūnais, tai reikėtų arba turėti ,,budinčių klausimų“ rinkinį ir visiems, be išimties, juos užduoti. Pvz.: kaip žiūrite į narkotikus ir kaip balsavote/ balsuosite? Ar pats vartojate narkotikus? – tai daug rimčiau atrodytų ir būtų panašiau į kažkokią alternatyvą visiems kitiems žiniasklaidininkams. O ir būtų labai įdomu išgirsti, kaip koks orusis Starkevičius vyniojasi J. Ir dar paklausti: ar jie dėl savo sprendimų jaučiasi nepatogiai? – čia jeigu bėgtų nuo interviu.

Arba, kitas variantas – gal reikėtų pasistudijuoti to seimūno, su kuriuo ketinama interviuotis, veiką – daug ko galima rasti ir vrk.lt LRS.lt puslapyje. Ir pažiūrėti už ką balsavo? Kaip balsavo? Kokiose organizacijose dalyvauja? Nepatingėti susižinoti kokia veikla vystoma tose organizacijose ir t.t. ir pan.– ir apie tai paklausinėti ir paklausinėti taip kad karšta pasidarytų, o ne bendrinių smagių klausimukų, į kuriuos seniausiai yra paruošti standartiniai atsakymai.

Tame straipsnyje, mane labiausiai nuliūdino tai, kad ,,Būkime vieningi“ vaidino kartu su ta seimūne: ji pliurpė nuvalkiotus teiginius, skirtus populiacijai kvailinti, o populiacijos atstovas – žurnalistas konspektavo tą ,,išmintį“ ir abu apsimetė (o gal klystu?), kad jiems labai gerai viskas pavyko. Tai Sejonienei pavyko tikrai – gavo reklamos skiltį, o Būkime vieningi – nelabai.

Žinau, kad rašau nesmagius dalykus, bet iš tokių dalykų mokomasi. Galvoju, kad atkeliavome į tokius laikus, kai vien tas faktas, kad prieš tave stovi politikas, turi priversti suklusti ir elgtis iš anksto atsargiai. O jei pats jo ieškai, tai reikia gerai apgalvoti dėl ko ir kam jis tau reikalingas, kad neliktum kvailio vietoje. Aišku, Mindaugas dar tik mokosi, tai jam atleistina tokie straipsniai, bet mokytis suprasti gyvenimą ir žmones jau pats laikas.

Pagarbiai Audronė Audzevičiūtė-Daubarienė

P.S

Vaidas Žemaitis Lekstutis

Jeigu ne straipsnis su seimūne, mes nebūtume gavę šios nuomonės. „Būkime vieningi“ nerašė ir nevaidino kartu su ta seimūne. Taip pat, nevaido ir su Audrone (tiesiog nemėgstame vaidinti). Straipsnis turi autorių, kurio nuomonė gali ir nesutapti su redakcijos. Pripažįstu, kad Audronės nuomonė daug geresnė už seimūnės ir su redakcijos nuomone sutampa.