Morališkai supuvusi Pribaltika privertė Rusiją nebepripažinti Europarlamento

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-05-06 07:14:00, skaitė 2873, komentavo 8

Morališkai supuvusi Pribaltika privertė Rusiją nebepripažinti Europarlamento

Rusijos sankcijos Europos Parlamento (EP) pirmininkui reiškia Maskvos atsisakymą pripažinti ES įstatymų leidybos organą  legitimiu tarptautiniu partneriu. Lenkijos ir Pribaltikos deputatų dėka EP virto pagrindine antirusiška irštva Europoje, su kurią beprasmiška turėti reikalų dėl jos išankstinės sąmoningos beprotybės, neturint realios valdžios. Pribaltika pavertė EP moralinio degradavimo kanalu: šlovindama nacių pakalikus, ukrainietiškus neonacius ir čečėnų smogikus. Todėl Rusija nutraukia santykius ne tik su šalimis, kurios užsiima tokia veikla, bet ir su ES struktūromis, per kurias jos veikia.

Čečėnijos smogikų vado Džocharo Dudajevo vardas EP deputatui iš Lietuvos Rasai juknevičienei asocijuojasi su žodžiu "laisvė". Tokį pareiškimą europarlamentarė padarė tarptautinėje konferencijoje, skirtoje „nepriklausomos Ičkerijos prezidento“ 25-osioms likvidavimo metinėms paminėti, dalyvaujant Lietuvos “valstybingumo” „patriarxui“ V. Landsbergiui.

Šokiruoti toks įvykis ir toks pareiškimą gali tik tuos, kas nėra “įsikirtę į temą".

Taip, Lietuva ir kitos Pribaltikos šalys nuo pat pradžių rėmė čečėnų separatistus, ir remia juos toliau ir po Budionovsko, ir po Nord-Osto, ir po Beslano, po namo, traukinių stočių ir metro sprogdinimų.

Jų palaikymas su lyg kiekvienu nauju kruvinu teroristiniu išpuoliu tapdavo vis tylesnis ir silpnesnis, tačiau savo nuomonės Pribaltikos valstybės neatsisakė ir, žinoma, neatsiprašė. Čečėniški smogikai - kovotojai už laisvę nuo „Rusijos imperijos“ visais atžvilgiais. Jie yra aukos, o ne budeliai, Kremlius turi derėtis su jais, ir patys rusai kalti, kad kovai su jais naudojamas terorizmas.

Tačiau taip kliedėti kiekvienais metais tapo vis labiau nepadoru ir net nesaugu. Prasidėjus naujam šimtmečiui islamiškasis ekstremizmas prasiskverbė į vakarus, ir už bandymus pritariančiai jam kriuksėti po teroristinių išpuolių USA 2001 metų rugsėjo 11 dieną, arba Prancūzijoje po 2015 metų lapkričio 13 dieną Pribaltika galėjo gauti "pendelį" ne vien nuo Rusijos, bet ir nuo pagrindinių NATO sąjungininkų.

Tačiau apsėsti kovos su "blogio imperija" Lietuvos, Latvijos ir Estijos veikėjai ir toliau veikia patyliukais ir kartas nuo karto organizuoja tusovkes, kuriuose atkuria mintį, kad islamiškieji radikalai -  tai didvyriai, o žmonių, viešų kankinimų ir egzekucijų pagal šariato įstatymus iniciatorius Džocharas Dudajevas -  pagrindinis didvyris. Schema, anksčiau sėkmingai aprobuota su „miško broliais“.

Principas palaikyti bet kokius prieš Rusiją nusiteikusius banditus ir teroristus, nesvarbu, ar jie yra Holokausto vykdytojai, ar žmonių žudikai Odesos profesinių sąjungų namuose, ar teroristinių aktų organizatoriai prieš civilius gyventojus - tai Pribaltikos šalių moralinio supūvimo požymis, apie ką jau atvirai kalba oficialūs Maskvos atstovai.

„Ant Džocharo Dudajevo pavaldinių gula atsakomybė už teroristinius aktus, dėl kurių žuvo šimtai Rusijos miestų gyventojų. O jūs (Rasa Juknevičienė) kalbate apie laisvę! Apie laisvę banditams, teroristams ir žudikams užsiimti savo kruvinais darbeliais? Apie banditų laisvę atimti nekaltų žmonių gyvybes? Ir tokius pareiškimus sau leidžia europarlamentaras! Čia mes matome ryškų šiuolaikinio lietuviško politiko, beje, buvusios Lietuvos gynybos ministro, moralinio supuvimo pavyzdį. Esame tikri, kad pats EP, pateikdamas save kaip europinės demokratijos šventorių ir žmogaus teisių gynėją pasauliniu mastu, turėtų įvertinti šitą piktinantį savo deputato išsišokimą", - atsakė R. Juknevičienei Rusijos ambasadoje Lietuvoje.

Problema yra tame, kad EP niekuo ir nieko neatsakys į savo deputatų iš Lietuvos veiksmus. Jo vadovybė apsimes, kad nepastebi teroristų heroizavimo, arba iš tikrųjų to nepastebės. Juk negali ES atstovaujantis organas pakenkti „europietiškai vienybei“, stodama į jos pusę ginče su šalimi - ES nare bet kokiu klausimu?

Tokio požiūrio dėka EP per daugelį metų tapo pagrindine antirusiška platforma Europoje.

Jis nebuvo paverstas - jis pavirto. Dėl objektyvių priežasčių.

Viskas labai paprasta. Nuo 2004 metų į ES įtraukiama grupė valstybių, kurioms visas aplink pasaulis yra susikoncentravęs tik į  kovą su Rusija. Procentine išraiška jų atstovų yra mažuma, tačiau niekas kitas neturi tokio užsifiksavimo, nėra taip apsėstas tokios manijos didžiajam rytiniam ES kaimynui.

Skaičiumi Prancūzijos, Vokietijos, Italijos eurodeputatų-rusofilų,  gal yra daug daugiau, tačiau jie nėra pasirengę nuo ryto iki vakaro kalbėti vien apie Rusiją. Užtat Briuselyje Lietuva buvo praminta „vienos problemos šalimi“. Jos atstovai nėra pasirengę kalbėti apie nieką kitą. Išimtis yra '’Rytų partnerystės šalys", tačiau tai, plačiąja šio žodžio prasme,  taip pat yra kalba apie Rusiją.

Todėl Europos Parlamentą, kuris, atrodo, lyg ir proporcingai 

atspindintis visų ES šalių požiūrį į Rusiją, galutinai perkreipė į Rytų Europos pusę.

Dabar tai yra nepajudinamai antirusiška platforma, kuri priima grėsmingas rezoliucijas prieš Maskvą ir klastoja Antrojo pasaulinio karo istoriją.

Tuo pačiu metu ES atstovaujantis organas neturi realios valdžios ir įgaliojimų. Visos jo skandalingos rezoliucijos apie tai, kad Tarybų Sąjunga buvo lygi Trečiajam Reichui, o Rusiją reikia atjungti nuo SWIFT, yra tik rekomendacinio pobūdžio.

Iš esmės - EP yra gigantiška tuščia "gavarilka", įgavusi antirusišką pobūdį, nes antirusiški dainorėliai ten klykia daug garsiau nei kiti, ir jiems to daugiausiai reikia.

Atitinkamai, Rusijos sprendimas dėl EP pasirodė toks pats kaip  ir dėl Pribaltikos šalių, naudojanjančių jį kaip propagandos įrankį: liautis priimti, suvokti  jį kaip lygiavertį tarptautinį partnerį ir nebeturėti su juo jokio reikalo.

Tai, kad Maskva priėmė būtent tokį sprendimą, parodo sankcijų įvedimas Europos Parlamento pirmininkui Deividui Marijai Sassoli.

Kada organizacijos vadovui uždrausta įvažiuoti į Rusiją, tai reiškia Rusijos atsisakymą turėti reikalų su šia organizacija.

EP gali dabar ir toliau priiminėti rezoliucijas, rengti demonstracijas ir rengti konferencijas čečėnų smogikų atminimui - Rusija atmetė šios organizacijos kaip tarptautinio žaidėjo statusą, vertą to, kad su juo diskutuoti. EP pavertimas į antirusišką instrumentą privedė iki jo, kaip ES atstovaujančio organo, legitimumo praradimo Maskvos akyse.

Sprendžiant iš visko, taip, matyt, nutiks ir su kitomis ES struktūromis.

Santykiai su jomis bus sugriauti iki pamatų, o tada Rusija juos sukurs atskirai su kiekviena ES šalimi, tiek, kiek tai yra susiję santykiais su ja.

Tik tarp jų nebus Pribaltikos valstybių.

Александр Носович