Klaipėdos rajono valdžia „išdūrė“ norinčius skiepytis

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/klai... 2021-05-08 17:18:00, skaitė 2865, komentavo 1

Klaipėdos rajono valdžia „išdūrė“ norinčius skiepytis

Aplaidumas organizuojant gyventojų skiepijimą sukelia nepasitikėjimo ir nesaugumo jausmą. Čia ne tas atvejis, kai moksleivė, ilgai užtrukusi bendraamžės gimtadienyje, užmiršta paskambinti ir tėvams pranešti, kad nieko blogo neatsitiko.

Kai informacinėje erdvėje sklando daug antivakserių pranešimų, nekorektiškas požiūris į susiruošusį skiepytis asmenį gali užauginti ir gandų ir abejonių, ar klientas nepateks į nepareigingo vakcinuotojo rankas ir ar procedūra bus atlikta saugiai. Įvykus kokiems nors nesklandumams nėra sudėtinga parengti ir pakabinti skelbimą ant durų, kur buvo numatytas vakcinavimas.

Deja, ankstų šeštadienio rytą prie Gargždų kultūros centro susirinkęs būrelis žmonių, jų tarpe ir skubantis skiepytis jaunimas, liko lyg musę kandę. Mat, kultūros centre įsikūręs vakcinavimo centras šeštadienį, kaip buvo žadėta, jokios vakcinacijos nevykdė. Pasak kalbintos jaunos merginos, su šia problema susiduriama ne pirmą šeštadienį.

Vakcinacijos akcija vyksta su pertrūkiais. Didelis būrys žmonių sutelkiamas prie vakcinacijos centro, pabendrauja, gal ir virusais apsikeičia, bet vakcinavimo nesulaukia. Nors mūsų šalies valdžia, medikai visais įmanomais būdais skatina Lietuvos žmones būti sąmoningais, kuo gausiau vakcinuotis, panašu, kad Gargžduose ne taip viskas paprasta. Pažymėtina ir tai, kad ant vakcinacijos centro paradinių durų nėra jokios informacijos nei apie vakcinacijos laiką, nei nurodytos datos, nei paaiškinimo, kodėl neįvyksta tai, kas planuota.

Atvykę ir negalėję pasiskiepyti žmonės nepatenkinti, jog kviečiami į didelį žmonių sambūrį, praleidžia higienos normų neatitinkančiomis sąlygomis, niekam nekontroliuojant atstumų tarp žmonių, rizikuoja sveikata ir vis tik lieka nepaskiepyti. Apie galimybę skiepytis buvo informuota Klaipėdos rajono spaudoje.

Šią informaciją spaudos atstovai ketina patikslinti ir pranešti gyventojams, kuriuos domina skiepai saugiomis sąlygomis. Nėra normalu, kai pandemijos plėtros prevencija užsiimantys tarnautojai elgiasi taip, tarsi norėtų, kad virusas plistų.

Mindaugas Jonušas