Loreta Fokienė: Ką jiems skauda?

Autorius: Loreta Fokienė Šaltinis: https://minfo.lt/seimu-gynimo-... 2021-05-19 12:26:00, skaitė 849, komentavo 8

Loreta Fokienė: Ką jiems skauda?

Ir save, ir vaikus visada mokiau į piktus žmones žiūrėti su atjauta.

Geras ir laimingas žmogus kitų neįžeidinėja, neskaudina, kitiems nekenkia. O jei taip daro, tai tik todėl, kad jam pačiam bloga. Arba skauda.

Ką skauda visiems tiems, kurie tyčiojasi iš Didžiojo šeimos gynimo maršo dalyvių?

Ką skauda tiems, kurie inteligentiškus, ramius, šviesius ir kultūringus žmones vadina padugnėmis, marozais, skaičiuoja ,,šaranus"?..

Sutinku, kad galima buvo įvairiai reaguoti į renginį ir laukti pačių blogiausių dalykų dar prieš jam prasidedant. Galima buvo spėlioti, prognozuoti, burti iki tol. Tačiau maršas JAU įvyko!

Išsiskirsčius dalyviams ant didžiulės pievos nebuvo likę JOKIŲ šiukšlių! Ar galite tai įsivaizduoti bet kur kitur??? Ar matėte tai po bet kokio kito n kartų mažesnio renginio??? Ar suvokiate, kokios vidinės inteligencijos ir kultūros žmonės čia buvo susirinkę?!

Suprantu, žurnalistams, kurie rašo užsakomuosius straipsnius, skauda pinigines - nerašys, papildymo negavę jų piniginės suplonės. Vargas... Klausimas kitas: o parduotos sąžinės neskauda?

Tik objektyvumo dėlei - įtakotukai spjaudosi apie mažaraščius kaimiečius, TAČIAU! - nuo scenos kalbėjo habilituotas mokslų daktaras, minioje buvo nemažai vien man asmeniškai pažįstamų mokslo daktarų, doktorantų. Nekalbu jau apie magistrantus ir kitus aukštąjį mokslą baigusius. TAČIAU! Ar formalus išsilavinimas iš žmogaus daro žmogų? Dorą žmogų?

 Ką skauda tiems, kurie be keiksmažodžio ar patyčių nesugeba parašyti posto apie taikius maršo dalyvius?

Ką skauda tiems, kurie taškosi purvais ant Prezidento, pasveikinusio susirinkusius žmones su tarptautine šeimos diena ir pasakiusio, kad Konstitucijos 38 straipsnis neliečiamas?

Ką skauda tiems, kurie net nebuvę Vingio parke ,,jautė" susirinkusių žmonių pyktį, neapykantą, pagiežą?

Ten buvo mano jauniausias sūnus. Visai nepiktas 11-metis berniukas. Romui Dambrauskui dainuojant maršo himną jis mojavo didele istorine Vyčio vėliava. Laimingas, išdidus vaikas! Pilna aikštė buvo tokių pat berniukų, mergaičių, jų tėvų, dėdžių, tetų, senelių, kaimynų... Gerų, ramių, kantrių žmonių.

Visi tie, kam skauda - neapsigaukite meluodami!

Tiesa ta, kad gegužės 15 dieną Vingio parke buvo Lietuvos šviesuomenė!