Dėl policijos įvykdyto koordinuoto "Didžiojo šeimos gynimo maršo" organizatorių persekiojimo

Autorius: Petras Gražulis Šaltinis: https://www.facebook.com/Grazu... 2021-05-27 22:14:00, skaitė 664, komentavo 4

Dėl policijos įvykdyto koordinuoto

Dėl policijos įvykdyto koordinuoto "Didžiojo šeimos gynimo maršo" organizatorių persekiojimo į Seimą "ant kilimėlio" artimiausiu metu kviečiuosi VRM ministrę konservatorę A.Bilotaitę! Dėl tokių nedemokratiškų jai pavaldžios policijos veiksmų, raginu konservatorių VRM ministrę A.Bilotaitę atsistatydinti!

Šiandien Seime susitikau su visais pagrindiniais "Didžiojo šeimos gynimo maršo organizatoriais": R.Grinevičiumi, V.Jašinsku, A.Dauniu ir informavau juos, kad reaguodamas į jų prašymą išsiaiškinti, kas davė komandą policijos pareigūnams didžiojo protesto išvakarėse persekioti ir bauginti mitingo organizatorius ėmiausi iniciatyvos ir kartu su "Regionų frakcijos" kolegomis į Seimą pasiaiškinti kviečiamės VRM ministrę konservatorę A.Bilotaitę, nes yra pagrindo manyti, kad būtent ji, veikdama liberalų ir konservatorių naudai, pastūmėjo pareigūnus įvykdyti šią protestuotojų bauginimo operaciją, kuri labai priminė Lukašenkos veiksmus Baltarusijoje, kai jis pasitelkdamas jėgos struktūras, bando nutildyti protestuotojus ir užčiaupti kritikus.

DĖL NELEISTINŲ POLICIJOS VEIKSMŲ PERSEKIOJANT DIDŽIOJO ŠEIMOS GYNIMO MARŠO ORGANIZATORIUS IR KOORDINATORIUS

Į Seimo narius kreipėsi Didžiojo šeimos gynimo maršo (toliau – Maršo) vienas iš organizatorių Raimondas Grinevičius, informuodamas, kad policijos atstovai daugumai šio maršo organizatorių ir koordinatorių rajonuose bei miestuose bandė įteikti, „Oficialius įspėjimus dėl neleistino priešingo visuomenės ar jos narių interesams elgesio“.

Įspėjimuose rašoma, kad jie teikiami „atsižvelgiant į 2021 05 15 „dėl vykstančio renginio „Didysis šeimos gynimo maršas“ gautus duomenis“. Tačiau jokių duomenų apie šio renginio organizatorių ar koordinatorių planuojamą neleistiną priešingą visuomenės ar jos narių interesams elgesį nebuvo.

Kaip tik viskas atvirkščiai – būtent tokį neleistiną elgesį planavo ir realizavo šio renginio oponentai, pvz. TV3 ieškojo aktoriaus už atlygį, kuris persirengęs moterimi bandytų provokuoti į renginį einančius žmones, o visa tai transliuotų TV3. LGBT organizacijos kontrmitingo atstovė TV3 eterio metu laižė dirbtinį falą, o TV3 visa tai rodė žiniose nepilnamečiams prieinamu laiku.

Policijos pareigūnai, bandydami įteikti aukščiau minėtus įspėjimus, dalį Maršo koordinatorių tiesiog persekiojo: važinėjo į jų namus, taip gąsdindami jų artimuosius, važinėjo į darbovietes, ieškojo jų darbdavių, kvietėsi juos į policijos nuovadas, reikalavo asmens dokumentų ir parašų.

Tai primena antidemokratinius Baltarusijos policijos veiksmus su baltarusių mitinguotojais.

Klausimai ministrei A.Bilotaitei ir generaliniam policijos komisarui R.Požėlai:

1. Prašau paaiškinti, kas davė miestų/rajonų policijos padaliniams nurodymą įteikinėti Maršo organizatoriams tokius neteisėtus įspėjimus?

2. Iš kur ir kokie įspėjimuose „gauti duomenys“ iliustruoja galimą neleistiną priešingą visuomenės ar jos narių interesams DŠGM organizatorių ir koordinatorių elgesį?

3. Ar pasitvirtino nors vienas iš tų „gautų duomenų“ – ar minėtame mitinge pasireiškė nors vieno Maršo organizatoriaus ar koordinatoriaus neleistinas priešingas visuomenės ar jos narių interesams elgesys?

4. Ar LGBT organizacijų inicijuoti Maršo kontrmitingų rengėjai taip pat gavo tokius įspėjimus?

5. Ar TV3 gavo tokius įspėjimus po to, kai viešai buvo paskelbta apie jų planuojamą aukščiau aprašytą provokaciją?

6. Ar vieno iš Maršo kontrmitingo metu TV3 eteryje dirbtinį falą laižiusi LGBT atstovė buvo nubausta už tokį neleistiną priešingą visuomenės ar jos narių interesams elgesį?

LR Seimo Žmogaus teisių komitetui ir pirmininkui T.V.Raskevičiui:

Prašau įtraukti į komiteto darbotvarkę šio akivaizdaus žmogaus teisių pažeidimo nagrinėjimą, siekiant ateityje užkirsti kelią tokiems policijos atliekamiems teisės aktų pažeidimams.

O taip pat Seimo kontrolieriaus prašome ištirti šį policijos piktnaudžiavimo atvejį – aukščiau aprašytus policijos pareigūnų veiksmus, kai jiems suteiktus įgaliojimus naudojo ne pagal įstatymus bei kitus teisės aktus ir be to šiais veiksmais viršijo suteiktus įgaliojimus, nes įspėjinėjo kultūringus jau leidimą gavusio renginio organizatorius ir koordinatorius, nors neturėjo jokios informacijos apie galimus neleistinus šių DŠGM aktyvistų veiksmus ar planus.

Seimo narys Petras Gražulis