G. Nausėda liepė užtikrinti, kad moksleivių ugdymo spragos būtų kompensuotos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gnaus... 2021-06-01 22:21:00, skaitė 463, komentavo 0

G. Nausėda liepė užtikrinti, kad moksleivių ugdymo spragos būtų kompensuotos

Nuotr. prezidentas.lt

Šalies vadovas Gitanas Nausėda Tarptautinę vaikų gynimo dieną dalyvavo susitikime dėl vaikų teisių apsaugos ir lygaus starto galimybių.

Susitikime aptarta, kaip užtikrinti vaikų gerovę koronaviruso pandemijos akivaizdoje, kaip spręsti iššūkius vaikų švietimo, sveikatos ir socialinės apsaugos srityse bei kaip tinkamai pasirengti grįžti į visuotinį kontaktinį ugdymą.

„Vaikų gynimas – tai jų gerovės užtikrinimas ir tinkamas ugdymas“, - pasakė valstybės lyderis.

Jis pasveikino visus Lietuvos vaikus ir dėl jų gerovės dirbančius specialistus su Tarptautine vaikų gynimo diena.

„Jau antrus metus gyvename neįprastomis COVID-19 pandemijos sąlygomis ir vaikų gerovei yra iškilę daug ir rimtų rizikų. Jau dabar stebimos neigiamos pasekmės mokymosi pasiekimams, socialiniam gyvenimui, vaikų fizinei, emocinei ir psichinei sveikatai. Mes turime užtikrinti, kad moksleivių ugdymo spragos būtų kompensuotos, o sumažėjęs dalyvavimas neformaliajame ugdyme – efektyviai išnaudotas vasaros mėnesiais. Šią Rugsėjo 1-ąją visi vaikai, be jokių išimčių, turi grįžti į mokyklas“, - nurodė G. Nausėda.

Dėl karantino sąlygų per dvejus mokslo metus Lietuvoje vaikai daugiau kaip 8 mėnesius (tai yra beveik vienerius mokslo metus) mokėsi nuotoliniu būdu. Šis laikotarpis yra vienas ilgiausių Europoje.

Susitikime su Prezidentu dalyvavo vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, NVO Vaikams konfederacijos direktorė Elena Urbonienė, organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė, Nacionalinio švietimo NVO tinklo direktorė Judita Akromienė.

Apie visus G. Nausėdos nuveiktus darbus siekiant Gerovės valstybės visada rasite skiltyje „Kuriant G. Nausėdos gerovės valstybę“.

Šaltinis: prezidentas.lt