Iššovė socialdemokratas A. Sysas – dėl Baltarusijos nepriklausomybės darys daugiau, negu įmanoma

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/issov... 2021-06-02 16:55:00, skaitė 924, komentavo 6

Iššovė socialdemokratas A. Sysas – dėl Baltarusijos nepriklausomybės darys daugiau, negu įmanoma

Nuotr. lrs.lt

Seime surengtoje spaudos konferencijoje socialdemokratas Algirdas Sysas ir Žmonių partijos atstovas Emanuelis Zingeris susivienijo ir saugiu nuotoliu budu susitiko su Baltarusijoje sulaikyto, Ukrainos savanorių neonacių bataliono „Azov“ buvusio nario Romano Protasevičiaus tėvais.

„Politikai išreiškė tvirtą paramą diktatoriaus represijas kenčiantiems kaimyninės šalies žmonėms ir užuojautą R. Protasevičiaus tėvams, kamuojamiems nežinios ir skausmo dėl jų suimto ir kankinamo sūnaus Romano ir jo draugės Sofijos Sapegos tolesnio likimo“, - skelbiama politinių kolegų pranešime visuomenei „A. Sysas: turime padaryti daugiau, negu įmanoma, kad košmaras Baltarusijoje baigtųsi“.

Skelbiama, kad A. Sysas kalbėjo ir apie jau metus kalinamą ir kankinamą Baltarusijos socialdemokratų lyderį Mykolą Statkevičių, kuris buvo suimtas Lukašenkai suklastojus savo pergalę rinkimuose.

A. Sysas „išreiškė viltį, kad Lukašenkos diktatūros agonija netruks ilgai“. Jis taip pat pasmerkė nuovoką praradusio diktatoriaus veiksmus, įskaitant visą pasaulį šokiravusį lėktuvo užgrobimą prie Vilniaus.

Spaudos konferencijos metu į R. Protasevičiaus tėvus kreipėsi ir iškili Baltarusijos žmogaus teisių gynėja, garsioji Olga Karač (ta pati moteris, kuri informavo apie daugybę žuvusiųjų Baltarusijojeekspertai.eu past.), kuri paragino Romano šeimą, visus Baltarusijos žmones „stoti į fronto liniją“ ir gyva grandine atstovėti laisvę.

Kreipdamasis į R. Protasevičiaus tėvus, A. Sysas išreiškė ryžtą daryti viską, kas įmanoma, – ir daugiau, – kad košmaras kaimyninėje šalyje baigtųsi ir baltarusiai galėtų kurti savo nepriklausomą ir normalų gyvenimą.

Susiję:

https://youtu.be/qicaskC6-iQ

karac(1).jpg