V. Putinas išpranašavo USA subyrėjimą, jau greit....

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-06-07 15:07:00, skaitė 1786, komentavo 42

V. Putinas išpranašavo USA subyrėjimą, jau greit....

Kaip buvęs TSRS pilietis, matau, kad USA užtikrinta eisena, tvirtu žingsniu eina Tarybų Sąjungos keliu, - pareiškė Putinas.

Jie mano, kad yra tokie galingi, jog gali sau leisti klaidas ir nukrypimus  - tęsė Rusijos prezidentas. Tačiau problemų skaičius auga, ir USA artėja prie negrįžimo taško.

Kada apie USA problemas kalbėjo mažiau autoritetingi žmonės, daugelis tiesiog juokėsi ir sukiojo pirštu prie smilkinio. Tačiau po Putino žodžių apie tai, kad USA pakartos liūdną TSRS likimą, dabar ir jie jau susimąsto.

Kokias problemas, klaidas ir klaidas turėjo omenyje Rusijos prezidentas? Ir kodėl jis toks užsitikrinęs, kad USA „užtikrinta eisena“ eina TSRS keliu?

Atsilikimas ginklavimosi varžybose

Kažkada ginklavimosi varžybose buvo atsilikusi Tarybų Sąjunga. Ir bandydama pasivyti USA ji pūtė karinį biudžetą. Išpūstas karinis biudžetas buvo viena iš krizės ir Tarybų Sąjungos žlugimo priežasčių. Dabar tas pats vyksta ir USA.

2022 metams Baidenas pristatė rekordinį pagal išlaidas biudžetą, liūto dalis iš kurio tai karinės išlaidos, įskaitant tame tarpe ir bandymus pasivyti Rusiją hipergarsinės ginkluotės srityje. Tačiau tas kol kas tik svajonėse. Norint nustatyti šioje srityje paritetą (pusiausvyra) su Rusija, reikės 5–10 metų.

Tuo pačiu metu biudžetas yra ne tik išpūstas, bet ir siaubingai deficitinis. Išlaidos  2 trilijonais viršija pajamas. (Lietuva šioje srityje šiemet taip pat gali pasigirti štai tokiu rekordu - pajamos 11,252 milijardo €, išlaidos 15,841 milijardo €, deficitas 4,589 milijardo €, arba 40.49 %, kuo ne gerovės valstybė!).

O kadangi infliacija USA viršija vyriausybės obligacijų normas, tai niekas šių pinigų USA skolon neduos, ir juos teks tupai spausdinti. Kas sukels problemas ekonomikoje.

Siaubinga nelygybė tarp piliečių 

Trigrašis apie ekonomiką. Pastaraisiais dešimtmečiais USA katastrofiškai išaugo atotrūkis tarp turtingųjų ir vargšų. Turtingiausias 0,1% USA gyventojų turi tą patį turtą kaip ir 90% pačių vargingiausių.

Dėl dolerių spausdinimo šis atotrūkis tik dar labiau didėja. Turtingieji infliaciją pralaukia aktyvuose - akcijose, kurios kyla kartu su kainomis. Todėl jų turtas išsisaugo. O varguoliai ir neturtingi mato, kaip kartu su infliacija kyla kainos parduotuvėse ir nekilnojamam turtui.

Prekių trūkumas ir prekybos balanso deficitas

Kritine USA klaida buvo sprendimas iškelti savo gamybą į kitas šalis. Dabar USA jau nebegali jų susigrąžinti. Amerikos korporacijų savininkai nenori grįžti dėl didelių mokesčių ir brangios darbo jėgos. Ir didelių gamybos perkėlimo išlaidų.

O tai reiškia ne tik didelį nedarbo lygį ir išpūstą nenaudingą „paslaugų sferą“, bet ir prekybos balanso deficitą. Grubiai sakant, oficiantai ir programuotojai negali suteikti paslaugų už tokią pačią sumą, kurios reikia amerikonams realioms prekėms.
USA prekybos deficitas muša naujus antirekordus. Ir jeigu anksčiau jis buvo šiaip ne taip padengiamas spausdinant dolerius, didinant valstybinę skolą, išleidžiant federalines paskolų obligacijas, tai dabar visa šita piramidė taip išsipūtė, kad rizikuoja sugriūti ir palikti USA be prekių.

O mes puikiai prisimename iki ko davedė deficitas TSRS piliečius. Maždaug tas pats laukia ir USA piliečių. Nes nupirkti realių prekių Kinijoje ir kitose šalyse už žalius fantikus toliau jau nesigaus. Galima pasakyti dar daugiau - daugelis šalių dabar skubinasi atsikratyti USA dolerio.

Tai dar viena iš klaidų, kurią turėjo omenyje V. Putinas - naudoti savo pranašumus kaip politinį ginklą prieš kitas šalis. Juk kitos šalys atsisako dolerio dėl USA sankcijų, o ne dėl savo užgaidų. Juk sukurti alternatyvą doleriui - tai brangu.

„Jie verčia tai daryti, mūsų amerikoniški "partneriai" (priešai). Mes neišeiname sąmoningai, mes esam priversti tai padaryti. Bet kada mes tai darome, susiformuoja atitinkama mūsų finansinių santykių su "partneriu" sistema. Jau už dolerio zonos ribų “, - paaiškino prezidentas V. Putinas.

Savo sąjungininkų praradimas

Šituos nusipirksime, tuos prigąsdinsime, su anais susitarsime, šitiems duosime karolių, o tiems pagrasinsime karo laivais. Ir tai išspręs problemas. Tačiau problemų kiekis didėja. Ateina momentas, kada su jomis jau nesusitvarkyti. - Vladimiras Putinas.

USA kitų šalių bauginimas kaip tik ir veda prie atsisakymo nuo dolerio, lemia savo mokėjimo sistemų sukūrimą (tiek Rusija, tiek Kinja jau seniai turi alternatyvas SWIFT), naujų sąjungų ir blokų susikūrimą (BRIKS, EAES), įskaitant ir galimą Kinijos ir Rusijos sąjungą, kuris kelia grėsmę USA.

Jei Rusijos-Kinijos sąjunga galutinai susiformuos, USA jau nebegalės nieko su juo padaryti. Nors prielaidas  susiformuoti tokiai sąjungai sukūrė pati USA. Jei USA nebūtų dariusi spaudimo šioms šalims - niekam net nereikėtų galvoti apie sąjungą.

Tokios pernelyg agresyvios ir grubios, su krūva klaidų ir per didelio pasitikėjimo savimi, USA politikos rezultatas, apie kuriuos ir pasakė V. Putinas - tai neigiamo USA įvaizdžio susiformavimas  kitų šalių akyse. Todėl „karoliai“ taip pat nustoja veikę. USA netenka sąjungininkų - kaip nusipirktų už karolius ukrainiečių, kurie tik nuskurdo nuo tokios sąjungos, tiek ir labiau vertingesnių.

Pavyzdžiui, Europa, matydama, kaip USA trukdo statyti naudingą jai „Nord Stream-2“, jau nebėra tokia vieninga su USA kaip anksčiau. „Kolektyviniai Vakarai“ dabar nebėra tokie jau ir kolektyviniai. Tai suteikia Rusijai galimybę sustiprinti savo pozicijas Europoje. O likusi be sąjungininkų, su pasenusia ginkluote, su didžiulę valstybės skolą ir deficitiniu biudžetu, USA rizikuoja ne tik prarasti lyderystę, bet ir pačią šalį.

Pašnibždėjo - Шёпот Кремля