Į Lietuvą atvyksta JAV karo kurstytojai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/i-li... 2021-06-30 11:02:00, skaitė 898, komentavo 4

Į Lietuvą atvyksta JAV karo kurstytojai

Birželio 29-30 dienomis Lietuvoje lankysis JAV Specialiųjų operacijų pajėgų vadas generolas Richardas D. Clarke’as. Jis trečiadienį susitiks su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu, krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku ir Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų atstovais.

Susitikimų metu bus aptartas Lietuvos ir JAV Specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimas, bendra veikla Afganistane ir Ukrainoje.

Gen. R.D. Clarke’as į Lietuvą atvyksta kartu su JAV Specialiųjų operacijų pajėgų vadavietės Europoje vadu generolu majoru Davidu H. Taboru. Kartu su svečiais iš JAV susitikimuose dalyvaus ir JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas S. Gilchristas.

Informacija žiniasklaidai:

2021.06.30. 11.45-11.55: Krašto apsaugos ministro A. Anušausko ir JAV Specialiųjų operacijų pajėgų vado pasisakymai žiniasklaidai (klausimų-atsakymų sesija nenumatyta).

Būtina išankstinė registracija. Registruotis: Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamente el. paštu vis@kam.lt iki antradienio, birželio 29 d. 17 val. Registruojantis nurodyti vardą ir pavardę, atstovaujamą žiniasklaidos priemonę, kontaktinius duomenis (mob. tel., el. pašto adresą).

Renginio dieną, birželio 30 d., į ministeriją atvykti iki 11.40 val.

Laisvai samdomi žurnalistai ir užsienio žiniasklaidos priemonėms atstovaujantys žurnalistai privalo akredituotis Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamente el. paštu vis@kam.lt ir atsiųsti užpildytą anketą, asmens tapatybę patvirtinančio dokumento ir redakcijos, kuriai planuojama teikti medžiagą publikuoti, patvirtinimo kopijas.

Parengta pagal KAM inf.