Dėl STT pareigūnų veiksmų M. Puidokas kreipėsi į generalinę prokurorę

Autorius: ELTA Šaltinis: https://minfo.lt/lietuva/strai... 2021-07-09 12:49:00, skaitė 534, komentavo 0

Dėl STT pareigūnų veiksmų M. Puidokas kreipėsi į generalinę prokurorę

Dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų veiksmų Seimo narys Mindaugas Puidokas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Pareiškime generalinei prokurorei Nidai Grunskienei jis prašo Baudžiamojo proceso kodekso nustatyta tvarka ištirti, ar STT pareigūnų veiksmuose nėra  nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamajame kodekse, požymių, ir priimti teisėtą ir pagristą procesinį sprendimą.

Tuo atveju, jeigu bus nustatyta Baudžiamojo kodekso normose numatytų nusikalstamų veikų sudėtis, parlamentaras prašo patraukti baudžiamojon atsakomybėn kaltus asmenis.

M. Puidoko pareiškime teigiama, kad asmens kratą atlikę STT pareigūnai viršijo savo tarnybinius įgaliojimus, buvo panaudota  fizinė prievarta.

„STT pareigūnai  (...) , neteisėtai  neleidę man palikti kratos atlikimo vietos, neteisėtai neleidę man dalyvauti Seimo posėdyje, neteisėtai atlikę prievartinę mano asmens kratą, neteisėtai suvaržė mano fizinę laisvę ir taip viršijo savo tarnybinius įgaliojimus, kadangi tokius veiksmus aiškiai draudžia Konstitucijos 62 str. ir Seimo statuto 22 str., dėl ko man, valstybei ir jos institucijoms buvo padaryta didelė žala“, –  sakoma  kreipimesi į generalinę prokurorę Nidą Grunskienę. Kaip ELTA jau skelbė, ikiteisminiame tyrime dėl galimo papirkimo ir prekybos poveikiu M. Puidokui suteiktas specialaus liudytojo statusas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinė tyrimų valdyba, gavusi Seimo nario Mato Maldeikio pranešimą apie bandymą jį papirkti, pradėjo ikiteisminį tyrimą. Birželio 10 d. buvo sulaikytas Seimo nario M. Puidoko padėjėjas Kęstutis Motiečius, kuris yra įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu.

Ikiteisminį tyrimą atlieka tyrimo grupė iš Generalinės ir Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo padalinių prokurorų.