A. Dulkys pagrasino nenorintiems skiepytis

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/a-du... 2021-07-15 22:45:00, skaitė 1105, komentavo 6

A. Dulkys pagrasino nenorintiems skiepytis

Palangoje viešintis ekonomistas paskirtas sveikatos apsaugos ministru Arūnas Dulkys ragino gyventojus skiepytis ir liepė nelaukti rudens, nes tuomet gali būti per vėlu. Ministras pagrasino, jog jeigu skiepijimosi tempai nerodys teigiamų tendencijų, gali tekti imtis ir tam tikrų griežtesnių priemonių, kurios galėtų paskatinti žmones rinktis vakcinas.

Ministras pasidžiaugė, dėl to, kad kai kuriose šalyse jau prasidėjo diskusijos, priimami sprendimai dėl privalomos vakcinacijos tam tikroms visuomenės grupėms. Neatmetama, kad panašių sprendimų gali prireikti ir Lietuvoje.

Daugiau laisvių turės pasiskiepiję

Ar tai galima vertinti kaip šantažą, o gal diskriminaciją? A. Dulkys užsiminė ir apie rudenį – jeigu šalyje vėl įsigalios karantinas, tikėtina, kad daugiau laisvių turės pasiskiepiję žmonės. Jeigu žmogus gyvena sveikai, nevartoja alkoholio, nerūko, sportuoja, sveikai maitinasi jis anot Dulkio yra valstybės grėsmė?

„Kalbant apie vakcinaciją dabar pagrindinės mintys, ką mes dar galime padaryti, kad žmones įtikintume. Jeigu kalbame konkrečiai apie Palangą, mes suprantame argumentą, kai sakoma: aš čia atvykau pailsėti, aš nenoriu dabar vakcinuotis, nes man po to bus temperatūra ir t. t. Girdėdami šiuos argumentus mes turime kitą pasiūlymą – neužmirškite šitos vietos prieš išvažiuodami iš Palangos“, – moralizavo A. Dulkys.

„Skiepykimės ir nereikės dalyvauti įvairiuose testavimo algoritmuose. Vyriausybė yra apsisprendusi, kad mokyklos yra prioritetas. Turime viską kartu padaryti. Galbūt gali tekti imtis griežtesnių priemonių ir dėl testavimo, ir dėl skiepijimosi, kad visi pasiektume rezultatą, kad rudenį mokymasis sugrįžtų į kontaktinį“, – grasino A. Dulkys.

Sveikus žmones prilygino važiuojančius autobusu be bilietu – „zuikiaujančiais“

„Dabar jau esame tame etape, kai neturime teisės ignoruoti pusės Lietuvos gyventojų, kurie pasiskiepijo. Jie taip pat turi teisę kelti klausimą, kad nebegalima naudoti tokių pačių priemonių. Mes norime gyventi normalų gyvenimą. Natūralu, kad tie, kurie nezuikiauja, prisideda prie valstybės gėrio, skiepijasi, pataria kitiems – jie padeda mums spręsti tą problemą. Visais atvejais tokie dalykai, kaip galimybių pasas, kažkokios kitos galimybės, aišku, kad turi skirtis“, – moralizavo A. Dulkys.

P.S. Dulkins mus Dulkys, dulkins…

BV inf.