Dulkio kantrybė trūko – kas savanoriškai nesivakcinuos, turės mažiau laisvių

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/dulki... 2021-07-17 06:20:00, skaitė 818, komentavo 1

Dulkio kantrybė trūko – kas savanoriškai nesivakcinuos, turės mažiau laisvių

A. Dulkys (kairėje). Nuotr. facebook.com

Vakarų Lietuvoje viešėjęs Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ragino gyventojus skiepytis ir nurodė nelaukti rudens, nes tuomet gali būti per vėlu.

Vyras atskleidė, jog jeigu skiepijimosi tempai nerodys teigiamų tendencijų, gali tekti imtis ir tam tikrų griežtesnių priemonių, kurios galėtų paskatinti žmones rinktis vakcinas. A. Dulkys perspėjo – jeigu šalyje vėl įsigalios karantinas, tai daugiau laisvių turės pasiskiepiję žmonės.

„Jeigu kalbame konkrečiai apie Palangą, mes suprantame argumentą, kai sakoma: aš čia atvykau pailsėti, aš nenoriu dabar vakcinuotis, nes man po to bus temperatūra ir t. t. Girdėdami šiuos argumentus mes turime kitą pasiūlymą – neužmirškite šitos vietos prieš išvažiuodami iš Palangos“, - pasakė A. Dulkys.

Pasak ministro, visi privalo laisvanoriškai skiepytis, tada nereikės dalyvauti jokiuose mokamuose testavimo algoritmuose.

Jis nurodė, kad jei norima rudenį grįžti į mokyklas, reikės imtis griežtesnių priemonių ir dėl testavimo, ir dėl skiepijimosi.

„Kad visi pasiektume rezultatą, kad rudenį mokymasis sugrįžtų į kontaktinį“, - atskleidė A. Dulkys.

Jis informavo, kad kol kas išskiepytų vaikų skaičius nepakankamas saugiam grįžimui į mokyklas šį rudenį.

„Patikėkite, vaikai gali prisidėti prie savo valstybės kūrimo. Supraskime, kad vaikai platina virusą. Tai, kad kai kurios mūsų visuomenės grupės lengviau susitvarko su virusu – mes zuikiaujame. Mums tai gal ir lengviau, bet mes pernešame virusą toms grupėms, kurios gali ir neatlaikyti“, - išaiškino A. Dulkys.

Žmonių partijos atstovas, Lietuvos interesus Europos Parlamente atstovaujantis Andrius Kubilius pranešė norįs padėkoti ministrui A. Dulkiui už „racionalų vakcinacijos plano įgyvendinimą“.

„O AŠ NORIU PADĖKOTI!

O aš noriu padėkoti ministrui Arūnui Dulkiui ir jo visai komandai: už suvaldytą pandemijos bangą. Ir už racionalų vakcinacijos plano įgyvendinimą.

Žinome ką šiomis nelengvomis dvigubos pandemijos ir pabėgėlių krizės dienomis daro Vyriausybė ir ką jai pavyksta pasiekti. Žinome kas rūpi Seimo daugumai ir dėl ko ji ginčijasi su opozicija.

Apie Prezidentą žinome tiek, kad toks yra ir, kad jam patinka juo būti. Tikėtis, kad Prezidentas nekritikuos ministro Dulkio būtų naivu. Tikėtis padorios padėkos taip pat būtų naivu.

Tiesa sakant, - tai nebejaudina. Nes ir kritikai reikia autoriteto, ne tik lyderystei“, – visuomeniniuose tinkluose įžvalga pasidalino rašo A. Kubilius.

Ekspertai.eu primena, kad jei ir toliau vis dar bus gyventojų, kurie nesupranta „peties už laisvę“ prasmės, turėtų būti pasitelkti dar praėjusiais metais priimti reikalingi įstatymai, kurie padės išvakcinuoti Lietuvos populiaciją iki 100 proc. Apie tai nuorodose žemiau.

Susiję:

Nepaprastosios padėties įstatymo pataisos buvo intro į Karo policijos įstatymą – TOTALITARIZMAS jau čia

Seimo narė D. Šakalienė apie Karo policijos įstatymą: viskas ten gerai

sakaliene.jpg