Mindaugas Jonušas. Kodėl aš nedalyvausiu Jūros šventėje?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/mind... 2021-07-22 14:37:00, skaitė 635, komentavo 16

Mindaugas Jonušas. Kodėl aš nedalyvausiu Jūros šventėje?

Jau ir prieš Jūros šventę Nacionalinis visuomenės sveikatos centras kalbėjo apie tai, kad Jūros šventės rengėjai yra neatsakingi ir su įstaiga nebendrauja ir nederina pandemijos akivaizdoje rengiamos šventės.

Šiandien Klaipėdos miesto meras viešai teigia: „Skaičiuojame nebe dienas, skaičiuojame valandas, likusias iki didžiausios visoje Lietuvoje šventės – Jūros šventės. Taip, žinome, situacija šiandien Klaipėdoje yra labai sudėtinga. Tačiau nuleisti bures ir iškelti rankas – sprendimas, kurio, matyt, nepateisintumėme daugelis. „Tačiau “ NEPASISKIEPIJUSIU ŽMONIŲ ŠVENTĖJE MES NELAUKIAME,“ – teigia Klaipėdos meras.

Šis Klaipėdos mero pasisakymas sukėlė didžiules aistras visuomenėje ir socialiniuose tinkluose, kaip antai: „Tai ir nelaukit. Ir neatvažiuosim. Ir jūsų miesto verslui pinigų nepaliksim“. Smulkieji verslininkai merui už tai padėkos. Sakys: „Ačiū jums, mere, kad išgelbėjote mūsų gyvybes“, – savo mintimis pasidalino Vilnietė Goda Juocevičiute.

Kiekvienas žmogus yra vertybe. Ar jis vakcinuotas ar ne. Didžiausia klaida – skirstyti žmonės į gerus ir dar geresnius. Žmogus yra sociali būtybė ir jam reikia kito žmogaus. Liūdna, kad, gyvendami neva demokratiškoje valstybėje, iš tiesų gyvename taip, kad suvaržymų netrūksta, ir visa gerkle šaukiame apie tai, kas vyksta svetur, deja, čia būdami ne ką geresni.

Aš esu už viruso valdymą ir racionalią vakcinaciją, tačiau negaliu palaikyti šventės, kurioje neva demokratiškoje valstybėje yra nesiskaitoma su žmogumi, kuris turi kitokią nuomonę arba dar tiesiog nespėjo pasiskiepyti. Pagaliau kiekvieną mintį galima išreikšti taktiškai.