Suomijoje „ohmanų“ veiklai sąlygos sudėtingesnės, negu Lietuvoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/suomi... 2021-08-02 14:39:00, skaitė 1134, komentavo 1

Suomijoje „ohmanų“ veiklai sąlygos sudėtingesnės, negu Lietuvoje

Švedas Jonas Ohmanas (pirmoje eilėje antras iš kairės) Ukrainoje ypač mėgsta įsiamžinti šalia trispalvės.

Suomijoje nemalonumų susilaukė keli vietiniai ohmanai. Šios valstybės Rytų Ūsimos regiono policija nušalino nuo darbo iškarto kelis pareigūnus.

„Jie įtariami ryšiais su dešiniaisiais radikalais“, - skelbia portalas respublika.lt cituodamas leidinį „Izvestija“.

Tiriant galimai neteisėtą policijos registrų naudojimą buvo nustatyta, kad egzistuoja nemaža, radikalams prijaučianti, teisėsaugos pareigūnų grupė. Juos ypatingai domino su neonacių kvapu siejamo ukrainiečių savanorių bataliono „Azovas" veikla.

Paaiškėjo, kad vienas iš policininkų, sužinojęs, kad jo kolega ruošiasi vykti į Donbasą ir kovoti Kijevo pusėje, atidavė jam savo optinį taikiklį. Taip pat paaiškėjo, kad jis koordinavo pinigų ir daiktų „Azovo" batalionui rinkimą.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuvos virš visų įstatymų mūsų šalyje laisvai veikiantis Švedijos, o vėliau oficialios Rusijos Federacijos paslapties, Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės dėka gavęs ir Lietuvos pilietybę Jonas Ohmanas, ukrainiečių kariams parūpina įvairios reikalingos įrangos, moko, kaip reikia žudyti konkrečios tautybės žmones.

Švedo veiklai pritaria visa be išimties Lietuvos teritorijos administracija, valstybinio transliuotojo eteryje organizuojamos pinigų rinkimo akcijos, siekiant kuo labiau aprūpinti Ukrainos kovotojus.

Labiausiai oficialus Lietuvos atstovas Ukrainos kare su Rusija J. Ohmanas pagarsėjo, kai valstybinio transliuotojo eteryje atvirai informavo, kad ukrainiečiai šiame kare stengiasi žudyti pirmiausia būtent rusų tautybės žmones.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuva remia Ukrainą ne tik finansais ir karinėmis priemonėmis, bet taip pat komandiruoja daug specialistų ir politikų, kurie padeda mūsų kaimynui geriau įveikti korupciją, sparčiau artėti prie vakarietiškos kultūros ir integruotis į Europos Sąjungą bei NATO.

Susiję:

Rusų siaubo Jono Ohmano interviu priešais Rusijos ambasadą