Negrai, arabai ir afganai - kaip būsimieji Lietuvos gyventojai

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-08-03 01:32:00, skaitė 1400, komentavo 15

Negrai, arabai ir afganai - kaip būsimieji Lietuvos gyventojai

Mūsų akyse Lietuvoje vyksta kuo įdomiausias etnodemografinis reiškinys, kuris gali užgožti net visuotiną skiepijimo ir kodorastijos šizofreniją. Ir, kiek galima iš visko spręsti, šis reiškinys gali išplisti ir pas kaimynes - Latviją ir Estiją. Šios trys Pribaltikos, kurios prieš 30 metų buvo išblizginta europinė Tarybų Sąjungos vitrina, sėkmingai pavirto europiniais užkampiais. Visi, kas tik galėjo, iš ten išvyko į Vakarų Europą arba į USA ir Kanadą - vieni uždarbiauti, o kas ir visam laikui. Depopuliacija ir nykuma žvėriška. Pramonę su mazochistiniu pasitenkinimu ir tupu užsispirimu Pribaltikos valstybių vyriausybės pribaigė pačios. Žemės ūkis dar egzistuoja, tačiau jo produkcijai milžiniška Rusijos rinka užsidarė, ir vien tik dėl super-aktyvios antirusiškos "Baltijos tigrais" kažkada buvusių šalių politikos, turinčios senas šaknis.

Tranzitą per Baltarusiją, tame tarpe ir kontrabandą į Rusiją, pabandžiusių sudalyvauti Lukašenkos nuvertime  Vilnius, Ryga ir Talinas uždarė patys savo rankomis. Energetikos sektoriuje Pribaltikoje yra visiškas pis(z)diec, nes ji kartu su Lenkija už didelius pinigus planuoja atkirsti savo energetikos sistemas tiek nuo Rusijos, tiek nuo Baltarusijos. Galima sakyti, kad Pribaltikos respublikos iš esmės liko finansinės pagalbos iš Briuselio ir Vašingtono (arba tai dabartinis variantas biblijinių 30 sidabrinių,  ar tai biblijinės lęšių pachliobkės versija) gavėjų statuse ir kaip NATO pajėgų karinių mokymų poligonas, be jokios abejonės nukreiptas prieš Rusiją. Na, o jei kažkas pradės eiti ne taip - tai kaip vienas iš placdarmų būsimajam europiniam karui. Puolimui prieš Sankt Peterburgą šios šalys yra labai patogiai išdėstytos geografiškai.

Taigi, geopolitika yra geopolitika, tačiau „atsirūgimo" arba atoveiksmio galimybės dar niekas neatšaukė. Būtent šiame kontekste Lietuva ir suvokė netikėtą įsibrovėlių srautą iš kaimyninės Baltarusijos į jos teritoriją. Na o ką - nereikėjo mėtyti akmenų į savo kaimyno namą, jei pas patį stikliniai langai - senovinis posakis. Kompanijai "Belavia"   užblokavo galimybę skraidyti į Vakarus? Na tai jos lėktuvai atsisuko į pietus ir rytus. O kas ir kokiais tikslais jais atvyksta į Minską-kodėl dėl to kažkam turi skaudėti galvą...  Labai jau visa tai  sėkmingai įsipaišė  dabartinį Didįjį tautų persikraustymą, kurio pagrindinis srautas einą į Europą. Laimei, ten jie dar ir pašalpas moka, ir apskritai - ten labai didelė chaliava, o sutrandyti ir pristatyti atėjūnus prie darbo nėra kam. Nusilpo Europa. Supuvo. Ir tai gerai žinoma visiems ir Afrikoje, ir Azijoje, ir Artimuosiuose Rytuose.

Tuo pačiu metu Pribaltika atsidūrė nuošalyje nuo ankstesnių įsibrovėlių bangų. Turkijos, Maroko ir Libijos išvykimo kryptys buvo toli išsidėstę nuo jų, pašalpos įsibrovėliams šiose šalyse mokamos mažos, gyventojai, kaip ir visoje Rytų Europoje, yra ksenofobiški, nelinkę į jokią toleranciją. Dėl ko karo metu žydai ir čigonai ten buvo pradėti naikinti nesulaukiant vokiečių? Ir kada karas baigėsi, ten sėkmingai atsikratė didžiosios daugumos svetimšalių: nuo vokiečių, o Lietuvoje - ir nuo lenkų. Na o jau po Tarybų Sąjungos žlugimo buvo užsiimta rusakalbiais žmonėmis - daugiausia Latvijoje ir Estijoje, kur jų buvo daugiausia. Ir staiga tik pist - arabai, negrai ir afganai... Tradiciškai nepakančioje svetimšaliams Pribaltikoje!

Ar išspręs JevroSojūzas Pribaltikos problemas, tame tarpe tas, kad hermetiškai uždaryti Lietuvos-Baltarusijos sieną? Ne. Ir net nespręs. Na, Estija ir Ukraina  Lietuvai mestels spygliuotos vielos. Tai visos sienos su ja neužtversi. Juk Lietuvos jėgos struktūroms tam ir žmonių neužteks. Šaudyti įsibrovėlius, remdamiesi vietinėmis nacionalistinėmis tradicijomis (bendraeuropinėmis, nebūtinai tik Rytų Europos), gal ir nieko tokio būtų, bet juk negalima dabar. Nebe TA pasidarė  Europa. Nors jeigu būtų būtų likusi TA, niekas  net nebandytų ten patekti. Lietuvoje pradėta įsibrovėlius apgyvendinti kompaktiškose vietinių lenkų gyvenamosiose vietose. Jau buvo susilaukta protestų iš savo pačių gyventojų. Tuo labiau, kad įsibrovėliai elgiasi gyvuliškai. Na o ką,  taip kaip jie yra įpratę namuose, taip jie ir elgiasi. Jie ne dėlto bėga į Europą, kad taptų europiečiais.

Kol kas problema yra tokia šiaip sau, maža. Tačiau susidoroti su ja nei Lietuvai vienai, nei visai Pribaltikos šalių troikai kartu, net padedant Ukrainai ir Lenkijai (jei tik įsivaizduoti, kad Kijevą ir Varšuvą šita situacija iš vis rimtai jaudins), nesigaus. Ir beje! Puikus gali gautis karambolis, jei be Lietuvos įsibrovėliai per Baltarusiją dar patrauks ir į Lenkiją, ir Ukrainą. O ten sienos ati ilgos, Lenkija taip pat yra JevroSojūze ir per ją yra tiesioginis kelias į Vokietiją, na o Ukraina... Na, iš ten, jeigu kas, tai nėra toli iki Lenkijos, Austrijos, Vengrijos, Slovakijos ir Rumunijos. Žavinga perspektyva! Liaudies visiems šitiems maršrutams tikrai užteks ir Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose. O kuo čia Lukašenka bus blogesnis už Erdoganą? Na jei apskritai, tai niekuo….