Kovotojui su Covid-19 siūloma paviešinti, kas ir kokius slaptus duomenis jam pateikė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/kovot... 2021-09-16 14:18:00, skaitė 558, komentavo 1

Kovotojui su Covid-19 siūloma paviešinti, kas ir kokius slaptus duomenis jam pateikė

Buvęs žaliųjų valstiečių premjeras, dabar save demokratu vadinantis Saulius Skvernelis sugalvojo ir parengė nutarimo projektą, kuriuo Seime būtų sudaroma laikinoji kontrolės komisija dėl COVID-19 pandemijos valdymo.

„Numatyta, kad iš Seimo narių komisija atliktų parlamentinę kontrolę ir pateiktų siūlymus, kaip ir kokius teisės aktus keisti, siekiant efektyvesnio pandemijos valdymo ir žmogaus teisių bei laisvių užtikrinimo. Pasak Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūno Sauliaus Skvernelio, šalyje vis didėjantys susirgimų skaičiai rodo, kad Vyriausybei nepavyksta suvaldyti koronaviruso pandemijos, taikomos priemonės kelia visuomenės pasipiktinimą ir klausimus dėl jų proporcingumo bei atitikimo teisės aktams“, skelbiama respublika.lt publikacijoje „Seime siūloma sudaryti laikinąją komisiją dėl COVID-19 pandemijos valdymo“, cituojant naujienų agentūrą ELTA.

„Rūpinantis visuomenės sveikata ir gerove, Lietuvoje turi būti taikoma nuolatinė parlamentinė kontrolė Vyriausybės priimamiems sprendimams, kuriais yra ribojamos asmens teisės ir laisvės“, - pasakė politikas.

Sunku pasakyti, ar S. Skvenelis savo sumanyma nutarė įgyvendinti iš neturėjimo ką veikti, ar lėmė kokios nors kitos priežastys.

Todėl verta šiam kovotojui priminti, kad būtent paties S. Skvernelio vadovaujama Vyriausybė 2020 m. kovo mėn. išklausė slaptą pranešimą ir jau kitą dieną paskelbė absoliučiai neadekvatų karantiną, kai Lietuvoje buvo užfiksuoti tik keli Covid-19 atvejai, o asmens teisės ir laisvės buvo visiškai neadekvačiai apribotos.

To paties S. Skvernelio vadovaujama Vyriausybė kiek vėliau palengvino karantino sąlygas, nors Covid-19 atvejų buvo daugiau, negu paskelbiant karantiną.

Ir štai dabar, šis politinis perbėgėlis nori komisijos Seime…

Gal geriau būtų, jei šis buvęs žaliasis valstietis, dabartinis demokratas, S. Skvernelis su savo buvusiu ministru Aurelijumi Veryga ir Co paviešintų – kokia institucija pateikė slaptus duomenis, koks asmuo pristatė šiuos duomenis ir kokie tai duomenys, kad 2020 m. kovą reikėjo paskelbti protu nesuvokiamą, su proporcingumu ir teisės aktais nieko bendro neturintį visuotinį karantiną?

Savo komentarą apie tai rugsėjo 15 d. „PressJass TV“ laidoje „2K+” išsakė profesorius hematologas Eduardas Vaitkus:

Visus „PressJazz TV“ laidos „2K+“ įrašus rasite ČIA.