Dulkys pareiškė, kad „dulkinimas“ atidėtas savaitei

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/dulk... 2021-09-22 17:39:00, skaitė 806, komentavo 7

Dulkys pareiškė, kad „dulkinimas“ atidėtas savaitei

Visa Lietuva su nekantrumu laukė planuoto šio trečiadienio sprendimų dėl karantino sąlygų grąžinimo ir apribojimų.

Po ministrų pasitarimo Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pranešė, kad visi šie klausimai bus sprendžiami kitą trečiadienį. Dulkys pabrėžė, kad visas Ministrų kabinetas vieningai palaiko siūlymą dėl kaukių dėvėjimo taisyklių griežtinimo.

„Šiandien mūsų pasitarimo statusas buvo neformalus. Norėjome apsikeisti mintimis, įsitikinti, kuria kryptimi judame. Dėl kaukių – visas kabinetas sutiko, kad reikia griežtinti taisykles. Kalba buvo ir apie nuotolinį darbą. Kitam trečiadieniui su teisininkais pasižiūrėsime, ar tai turi būti ekstremalios situacijos, ar karantino kontekste“, – sakė A. Dulkys. Ministras aiškino, kad nuo to priklauso, kas turės prisiimti atsakomybę už taisyklių nesilaikymą. Karantino režimo atveju už pažeidimus atsako pats asmuo.

A. Dulkys teigia, kad taip pat planuojama trumpinti izoliaciją po kontakto su sergančiuoju koronavirusu. Izoliacija būtų trumpinama iki dešimties dienų vietoj dabar esamų 14-os. Ši tvarka galiotų visiems žmonėms, tačiau pagrindinis motyvas ją keisti – siekis užtikrinti sklandų švietimo procesą mokyklose.

„Neformaliame ministrų pasitarime turėsime diskusiją apie kaukių nešiojimo rekomendacijas ar galbūt privalomumą uždarose erdvėse. Galbūt reikia pokyčių dėl reikalavimų renginiams uždarose erdvėse. Jeigu spėsime, gali būti, kad dar padiskutuosime apie tai, ką dar galime padaryti dėl švietimo. O ar tam reikės karantino, ar užteks ekstremalios situacija, tai, kaip jau ne kartą esu sakęs, yra daugiau teisinis klausimas“, – prieš ministrų pasitarimą sakė A. Dulkys.

A. Dulkys informavo, kad bus sprendžiama, kad šeimos gydytojams išmoką už skiepytis atsiųstą pacientą didinti nuo 5 iki 15 eurų.

BV inf.