Ramūnas Karbauskis. Atviras laiškas I. Šimonytei

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ramu... 2021-09-24 13:22:00, skaitė 892, komentavo 24

Ramūnas Karbauskis. Atviras laiškas I. Šimonytei

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis penktadienį išplatino viešą laišką Ministrei Pirmininkei Ingridai Šimonytei ir paragino vietoje kovos, rinktis diskusijas ir konstruktyvų bendradarbiavimą bei paragino Premjerę pasikviesti visų partijų lyderius ir susitarti dėl veiksmų, kurie būtų naudingiausi Lietuvai ir žmonėms kovoje su koronavirusu ir jo pasekmėmis. Laiško tekstas:

Ramūnas Karbauskis. Atviras laiškas I. Šimonytei

Šiandien Lietuvai nereikia tarpusavio kovų, susipriešinimo. Lietuvai reikia darnos ir vienintelės kovos – kovos su koronavirusu ir jo socialinėmis bei ekonominėmis pasekmėmis. Jūs, esantys valdžioje, šiandien turite stengtis rodyti, kad visi, kas nori padėti yra laukiami ir vertinami, o ne atvirkščiai.

Juo labiau, kad patys matote, jog Jums nesiseka. Susirgimų skaičius auga, skiepytis dėl įvairių priežasčių nenori net rizikos grupės. Žmonės nepasitiki Jumis ir Jūsų sprendimais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, mūsų suformuota šešėlinė Vyriausybė Jūsų Vyriausybei visuomet tiesė ranką, nes bendras interesas – sveiki Lietuvos žmonės, stipri ekonomika ir auganti valstybė, gerbiama Europos ir pasaulio demokratiškų, ekonomiškai stiprių valstybių šeimoje.

Jūs nuo pat pradžių, iš karto po Seimo rinkimų, stengėtės pažeminti opoziciją, atimti iš jos jai priklausančius instrumentus Seime, žeminti mane ir mano vadovaujamos partijos žmones. Puikiai žinote, kad priešindamasis tam, aš palikau Seimą, tačiau nepalikau darbų ir žmonių už kuriuos esu atsakingas ir kuriems esu įsipareigojęs.

Tenka apgailestauti, kad mūsų pasiūlymai taip ir liko „neatidaryti“ pašto dėžutėje, kaip matome po Jūsų viešo atsakymo todėl, kad Jums nepatinka Karbauskis. Iki šiol maniau, kad Viešojo administravimo įstatymas bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimas dėl prašymų ir skundų nagrinėjimo ir asmenų aptarnavimo viešojo administravimo subjektuose taisyklių patvirtinimo galioja ir man, kaip visiems likusiems Lietuvos piliečiams, kurie kreipiasi į valstybės institucijas ir tikisi jų atsakymo. Klydau.

Suprantu, kad situacija Lietuvoje nėra eilinė, ir Premjerei yra sunku ne tik dėl padėties Lietuvoje, bet ir dėl to, kad ji dažnai paliekama viena tvarkytis su visomis šalį ištikusiomis krizėmis, tačiau tai nereiškia, kad dėl to neturi vykti konstruktyvios Vyriausybės diskusijos su opozicija. Juo labiau nereiškia, kad Jūs negalite keisti savo ministrų į labiau kompetentingus, norinčius bendrauti su visais, kurie siekia padėti.

Suprantu, kad norėdama žeminti LVŽS šešėlinę Vyriausybę bei Jums kartais oponuojančius politikus Jūs, Premjere, išvadinote šešėlinę Vyriausybę „bendraminčių grupe“ be jokio statuso, bet aš tuo didžiuojuosi, nes iš tiesų su kolegomis esame bendraminčiai, kuriuos vienija vertybės. Tik nežinau, ar Jūs apie savo vadovaujamą Vyriausybę, kaip bendraminčių grupę, tą patį su pasididžiavimu šiandien galėtumėt pasakyti.

Negaliu nepastebėti ir to, kad visi, kad ir kaip kartais tas būtų sunku, turime mokytis kalbėtis ir drauge spręsti mūsų valstybę ištinkančias problemas – tik tada sprendimai bus tvarūs ir visuomenei kur kas labiau priimtini. Yra daug temų, kurias reikia išdiskutuoti ir nestumti buldozeriu. Negerai ir tai, kada Seimas kuria darbotvarkę, kuri prasilenkia ne tik su padėtimi valstybėje, bet ir su didžiosios visuomenės dalies lūkesčiais, skaldo, sėja nepasitikėjimą.

Kodėl Jūsų valdžios atstovai, kurie sudaro daugumą Seime, Jums nepadeda, o kenkia? Jūs net tarpusavyje negalite susiderinti veiksmų… Bet dar ne vėlu kažką pakeisti.

Europos agentūros paskelbė, jog mūsų COVID-19 situacija yra blogiausia Europoje. Ne metas aiškintis, kieno koks statusas, pareigos ar postai. Yra metas veikti ir visiems susėsti prie apskrito stalo.

Gerbiama Premjere, pakvieskite visų parlamentinių partijų lyderius tai padaryti. Išklausykite kas mums kelia nerimą ir ką mūsų atstovaujamos partijos siūlo kaip priemones tai pačiai COVID-19 pandemijai suvaldyti. Pakvieskite ir Prezidentą, jo komandą – ir jis turi dalyvauti priimant tvirto sutarimo reikalaujančius sprendimus. Išklausykite ekspertus, mokslininkus, ne tik tuos, kuriuos pati pasirinkote klausytis, bet ir tuos, kurie turi ką pasakyti, matydami pasaulio patirtį.

LVŽS inf.