Norvegija panaikino visus pandemijos ribojimus: kovido liga pagal pavojingumą prilyginta gripui

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2021-09-26 21:35:00, skaitė 546, komentavo 4

Norvegija panaikino visus pandemijos ribojimus: kovido liga pagal pavojingumą prilyginta gripui

Nuo rugsėjo 25 dienos Norvegijoje panaikinti visi pandemijos ribojimai: šalies vyriausybė paskelbė prisijungusi prie valstybių, kurios į kovido ligą nebežiūri kaip pavojingesnę už gripą. 

Pasak Norvegijos premjerės Ernos Solberg, „praėjo 561 diena, kurios metu šalyje buvo griežčiausios kada taikos metu buvusios sąlygos, o dabar atėjo laikas grįžti į normalų gyvenimą“.

Šiuo metu Norvegijoje, pasak Norvegijos visuomenės sveikatos instituto direktoriaus pavaduotojo Geiro Bukholmo, koronavirusas laikomas viena sezoninių kvėpavimo takų ligų: „Taip yra todėl, kad didžioji dauguma žmonių yra apsaugota nuo rizikos.“

Norvegijoje paskiepyti 67 procentai gyventojų. Šalyje nebebus taikoma socialinė distancija, vėl veikia sporto klubai, restoranai, naktiniai klubai, vyksta kultūriniai renginiai. Taip pat bus leidžiama be apribojimų atvykti kai kurių valstybių, tarp kurių yra ES šalys ir Jungtinė Karalystė, gyventojams.

Norvegijos socialinis ir ekonominis gaivinimas vykdomas keturiais etapais nuo praėjusio kovo, - ketvirtojo laikas atėjo būtent dabar, teigia E. Solberg.

Rugsėjo 29 dieną pandemijos ribojimus panaikins ir Švedija.

Šaltinis