Lietuvos nepriklausomybę palaikė ir 1990 m. kovo 11 d. ją atkūrė psichiatrijos ligoninės pacientai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lietu... 2021-10-17 14:55:00, skaitė 573, komentavo 5

Lietuvos nepriklausomybę palaikė ir 1990 m. kovo 11 d. ją atkūrė psichiatrijos ligoninės pacientai

Vilma Fiokla Kiurė. Nuotr. facebook.com

Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės valstybinis transliuotojas informuoja, kad iš visuomenės, kurios neseniai didesnė dalis buvo psichiatrijos ligoninės pacientai, negalima tikėtis teigiamų vertybių.

„Kokių vertybių gali tikėtis iš visuomenės, jei didesnė jos dalis dar visai neseniai buvo psichiatrijos ligoninės pacientai“, - skelbiama publikacijoje „Aktyvistė Vilma Fiokla Kiurė apie Panevėžio tulpes ir Rožyną, prekybą „stogu“ ir savotišką Vasiliauskaitės feminizmą“.

Joje kairiojo flango aktyvistė, feministė, rašytoja Vilma Fiokla Kiurė pasipasakojo apie savo gyvenimą.

„Juk mes visi, gimę Sovietų Sąjungoje, iš tikrųjų perėjome „psichuškę“ – mums trynė atmintį, keitė istoriją, tapatybę, visaip laužė psichiką“, - atskleidė V. Fiokla Kiurė.

Pranešama, kad „prieš penketą metų V. Fiokla Kiurė su vyru poetu Benediktu Januševičiumi nusprendė išsikelti iš Vilniaus ir apsigyveno Anykščių rajone“.

„Dabar Vilma su Benu truputį ūkininkauja, truputį tvarkosi viduje ir truputį tveriasi nuo tų kaimynių tvora“, - atskleidžia valstybinis transliuotojas.

Fiokla Kiurė neslepia, kad „nors sovietmečiu buvo skatinamas internacionalumas“, ji užaugo „nacionalistiniame vakuume“.

„Pavyzdžiui, su rusų kariškių vaikais nebendravome, buvo griežtai draudžiama“, - vaikystę prisimena V. Fiokla Kiurė.

Pranešama, kad „jos atsparumas neteisybei“ yra „kone genetinis“ ir „paveldėtas iš šeimos“. Moters „senelis priešinęsis sovietų režimui, kolūkiams, laukęs, tikėjęsis Amerikos“, o „giminėje būta partizanų“.

Nurodoma, kad „Lietuvos policijos uniformos pridengia nemažą skaičių užsislaptinusių neonacių ir panašaus plauko veikėjų“.

„Feminizmas, leftistinės pažiūros V. Fiokla Kiurę ne kartą buvo suvedusios su publiciste, filosofe Nida Vasiliauskaite“, - rašoma straipsnyje.

„Dar nuo tada, kai buvo kairioji, ji man atrodė įtartina. Toks narcizas be empatijos. Jaučiau, kad moterys jai visai nerūpi. Labiausiai jai rūpi ji pati“, - apie šiuo metu politinę partiją „Antroji Lietuva“ kuriančią filosofę nuomonę išdėstė V. Fiokla Kiurė.