Jei nebūsime išsivakcinavę visame pasaulyje įmanomai plačiausiu mastu, iš košės niekada neišlipsime

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/jei-n... 2021-10-18 10:05:00, skaitė 490, komentavo 9

Jei nebūsime išsivakcinavę visame pasaulyje įmanomai plačiausiu mastu, iš košės niekada neišlipsime

Žmonių partijos veidu laikoma, visa dažniau savo didelių psichologinių problemų neslepianti Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė pranešė, kad norint įveikti siaučiančią koronaviruso pandemiją „kito kelio, nei plėsti vakcinuojamų asmenų ratą, tiesiog nėra“. Apie tai skelbiama nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Šimonytė: skatinti skiepytis kartais tenka ir nemaloniais būdais“.

„Jei Lietuvoje būtų pasiskiepiję visi, mes vis tiek turėtume atvejus, nes yra žmonės, kurie pasiskiepiję užsikrečia, bet tikėtina, kad tiek užimtų lovų ligoninėse, tiek mirčių mes turėtume gerokai mažiau, o gal netekčių ir iš viso labai mažai“, - spalio 15 d. su darbo vizitu lankydamasi Joniškyje susirinkusiems žurnalistams atskleidė I. Šimonytė.

Moteris akcentavo, kad žmonės turi skiepytis bei toliau laikytis visų užkrečiamųjų ligų prevencijos priemonių – plautis rankas, laikytis atstumų ir panašiai.

„Vyriausybė dabar laikosi tokios pagrindinės linijos, kad mes visais būdais raginame skiepytis, kartais galbūt nemaloniais – tų pačių nemokamų testų galimybė (…) dabar, kai yra saugi, prieinama visiems ir nemokama vakcina, vis dėlto, tas laikotarpis, kai mokesčių mokėtojai subsidijuoja kažkieno asmeninius pasirinkimus, turėtų baigtis“, - išaiškino I. Šimonytė.

Ji teigė suprantanti, kad dėl to dalis žmonių yra nepatenkinti.

„Jei mes nebūsime pasiskiepyje visame pasaulyje įmanomai plačiausiu mastu, mes iš šios košės niekada galutinai neišlipsime“, - kovos su koronaviruso pandemiją pagrindinį receptą padiktavo I. Šimonytė.

Susiję:

Nesivakcinuojantys nuo koronaviruso iš dalies yra žudikai