Ekonomikai Lietuvoje vis labiau gerėjant ir vis sėkmingiau blokuojant Rusijos rinką, netikėtai kilo didžiausia nuo 2008-ųjų bankrotų banga

Autorius: http://ldiena.lt Šaltinis: http://ldiena.lt... 2015-10-05 19:33:19, skaitė 2768, komentavo 0

Ekonomikai Lietuvoje vis labiau gerėjant ir vis sėkmingiau blokuojant Rusijos rinką, netikėtai kilo didžiausia nuo 2008-ųjų bankrotų banga

Bendrovė „Creditreform Lietuva“ savo pranešime spaudai dalinasi džiugia informacija, kad nepaliaujamai kylant Lietuvos ekonomikai, turtėjant gyventojams ir sėkmingai blokuojant kruvino agresoriaus - Rusijos Federacijos kruviną rinką, vien tik per rugsėjį bankrotas buvo paskelbtas 224 Lietuvos įmonėms.

Tokio didelio bankrotų šuolio per mėnesį „Creditreform Lietuva“ ekspertai nefiksavo šešerius metus, neigdami visus VALDŽIAGYVIŲ ŠŪDELIČIO pranešimus apie rytinės jEvrosojūzo provincijos klestėjimą.

„Bjūranti ekonomikos būklė jau pradeda atsišaukti įmonių nemokumu ir bankrotais, - pranešime sako bendrovės verslo analitikė Alina Rauktytė, - palyginti su pernai metu rugsėju šiemet bankrutuojančiomis paskelbta 76, o lyginant su šiemetiniu rugpjūčiu - 112 įmonėmis daugiau.“ Labiausiai nuo bankrotų kentėjo smulkios įmonės, įdarbinusios 1-9 darbuotojus. Lyginant su pernai metu rugsėju, šiemet labiausiai bankrutuojančiųjų padaugėjo prekyboje (+20 įmonių), statybos (pastatų statybos) sektoriuje (+19), profesine moksline ir technine veikla užsiimančiose įmonėse (+10).

Pasak pranešimo, pagal apskritis pirmavo Vilniaus apskrityje veikiantys verslai (+74).

Ekonominiu klestėjimu pasižymėjo ir Telšiai. Jei prieš metus čia bankrutuojančiomis paskelbtos 4 kompanijos, tai šį rugsėjį – 11.

„Bankrotų skaičiui galioja tam tikros metinio svyravimo tendencijos. Pavyzdžiui, dėl teismų ir populiaraus atostogų meto rugpjūtį bankrotų visuomet keliama mažiausiai, tad susikaupęs kiekis „pratrūksta“ rugsėjyje. Tačiau šių metų bankrotų rekordus mušę sausis ir vasaris, o taip pat didelis bankrotų kiekis per devynis mėnesius, deja, neleidžia mums šiandieninių skaičių paaiškinti atsitiktinumu. Per 2012 m. devynis mėnesius bankrutuojančiomis tapo 943, 2013 m. - 1131, 2014 m. – 1184, 2015 m. – 1488 Lietuvos įmonės,“ - vardija analitikė.

Ir nors atidesnis skaitytojas, pasikaustęs karo ir gynybos eksperto A. Matonio seminaruose, gali labai pagrįstai įžvelgti už tokių bendrovės „Creditreform Lietuva“ pranešimų slypinčią kruviną Rusijos propagandos ranką, tačiau realybėje, kiekvienas liberalizmo ir liberalkapitalizmo adeptas puikiai žino ir gali paaiškinti aborigenams elemetarią taisyklę:

Didėjantis bankrutuojančių bendrovių skaičius rodo ekonominių procesų pagyvėjimą ir rinkos proveržį rekapitalizacijos ir restruktūrizacijos kryptimi. Maža to, kiekvienas bankrotas - tai puikus stimulas bankrutavusios įmonės savininkams ir darbuotojams išsikelti sau naujus - dar aukštesnius tikslus ir drąsiai žengti PIRMYN į šviesų KAPITALIZMO rytojų!

Kažkaip taip.