Marine Le Pen Budapešte: ES tikslas - visiška kontrolė. Interviu Magyar nemzet

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-10-28 17:58:00, skaitė 512, komentavo 1

Marine Le Pen Budapešte: ES tikslas - visiška kontrolė. Interviu Magyar nemzet

Nacionalinės valstybės laimi kovą su globalistinėmis jėgomis, nes nė viena tauta niekada nesutiks prarasti savo apsisprendimo teisės, interviu laikraščiui "Magyar Nemzet" sakė Prancūzijos dešiniosios partijos "Nacionalinis ralis" (anksčiau Naconalinis frontas) lyderė Marine Le Pen.

M. Le Pen antradienį Budapešte aplankė Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną. Politikas teigė, kad visų pirma siekiama, jog Europos patriotų lyderiai susivienytų.

- Viktoras Orbanas, atstovaudamas "Fidesz", ir jūs, atstovaudamas „Nacionalinį ralis“, šią vasarą pasirašėte bendrą deklaraciją, kurioje šešiolika Europos dešiniųjų partijų parėmė ES idealą, bet atmetė Europos supervalstybę. Kokia šio dešiniojo sparno bendradarbiavimo ateitis? Ar bus sukurta bendra partijų šeima?

- Matome, kad Europos Komisija užima vis agresyvesnę poziciją, grasindama ir šantažuodama, o tai nepriimtina suvereniai valstybei. Tikiuosi, kad po šią vasarą pasirašyto dešiniųjų partijų susitarimo bendradarbiavimas dar labiau sustiprės. Svarbu suprasti, kad šis bendradarbiavimas - tai suverenistinių, nacionalinių jėgų, galinčių kartu reaguoti į minėtą elgesį, susivienijimas. Tai galėtų tapti netgi partija, tačiau visų pirma siekiama suvienyti jėgas su patriotiškai nusiteikusiais lyderiais. Tokia vienybė būtų tikra revoliucija Europos Parlamente.

- Kartu su Vengrijos ministru pirmininku atstovaujate Europos Sąjungos, grindžiamos stipriomis nacionalinėmis valstybėmis, koncepcijai. Globalistinės jėgos ragina stiprinti ES integraciją. Kas laimi šį mūšį?

- Tautos, nacionalinės valstybės. Todėl, kad jų yra daug ir kad jie gimė vadovaujantis laisvės ideologija. Nes nė viena tauta niekada nesutiks prarasti apsisprendimo teisės. Jie niekada nesutiks su Europos pilietybe, politika, kuri jiems kenkia, pavyzdžiui, saugumo požiūriu, arba trukdo jiems klestėti. Esu įsitikinusi, kad Europos imperija, kaip ir visos imperijos, šį mūšį pralaimės.

- Vakarų Europoje Vengrijos vyriausybė buvo kritikuojama, pavyzdžiui, dėl prieš imigraciją ir šeimos apsaugą nukreiptų priemonių. Ką manote apie šią kritiką?

- Pirmiausia tai buvo Vengrijos migracijos politika, kuri sukėlė sprogimą. Ši kritika buvo suformuluota siekiant susilpninti Vengrijos vyriausybę. Viktoras Orbanas, kaip ir aš, nemėgsta grasinimų ir spaudimo. Vengrija ne kartą prarado laisvę, buvo okupuota, pažeminta. Ši istorinė patirtis suteikė šaliai daug drąsos ginti savo interesus. Iš Prancūzijos, Vengrijos ir Lenkijos taip pat gina savo laisvę. Lenkija taip pat sulaukė kritikos po to, kai Lenkijos Konstitucinis Teismas nusprendė, kad tam tikrais klausimais Lenkijos teisė yra viršesnė už ES teisę.

- Ar sutinkate su Lenkijos vyriausybe, kad ES neteisėtai atima įgaliojimus iš valstybių narių?

- Manau, kad kritika Lenkijai yra neteisinga. Kaip jau sakiau, ES vis labiau rodo savo tikrąjį veidą, kurio negali nuslėpti nuo žmonių: jos tikslas - visiška kontrolė. Tai nėra ta geranoriška struktūra, kuria ji pastaraisiais metais bandė save įtikinti. Dabar atėjo laikas susitikti suverenistiškai nusiteikusių tautų keliams ir sukurti vienybę, galinčią sustabdyti viršnacionalinės ideologijos plitimą.

- Apklausos duomenimis, 41 proc. prancūzų pasisako už tai, kad būtų sustabdyta legali ir nelegali imigracija į Prancūziją. Jei būtumėte išrinktas Respublikos prezidentu, ką darytumėte, kad sumažintumėte imigraciją?

- Iš karto po išrinkimo paskelbčiau referendumą dėl migracijos. Šis dokumentas jau parengtas. Tai labai išsamus tekstas, į kurį įtrauktas įstatymo projektas, kuriame bus numatytos įvairios kovos su imigracija ir imigracijos reguliavimo priemonės, kurias norime įtraukti į Konstituciją. Svarbu tai, kad jis taip pat būtų viršesnis už Europos dokumentus.

- Daugelis kandidatų į Prancūzijos prezidentus ir pretendentų į prezidentus prieš pavasarį vyksiančius prezidento rinkimus agituoja žadėdami gerinti visuomenės saugumą. Ar tai ženklas, kad Prancūzijoje kažkas negerai?

- Prancūzijoje neveikia tiek daug dalykų! Viešojo saugumo padėtis šalyje yra nepavydėtina. Neįsivaizduoju jokio kito būdo, kaip tai apibūdinti. Šalyje susiklostė beprotiška padėtis. Viešojo saugumo pablogėjimas neatsiejamas nuo migracijos. Todėl būtina skubiai atkurti tvarką Prancūzijoje, nes visuomenės saugumas yra pirmoji iš laisvių.

- Kokių tolesnių veiksmų planuojate imtis, jei pavasarį būsite išrinkta?

- Kaip jau sakiau, referendumas dėl migracijos būtų mano pirmoji priemonė: šis referendumas turėtų įtakos pilietybės įstatymui, įstatymams dėl užsieniečių teisių, prieglobsčio įstatymams. Antroji svarbi priemonė - didinti skurdžiau gyvenančių šeimų perkamąją galią. Dėl migracijos sukeltų ekonominių sunkumų šie namų ūkiai patiria daug sunkumų, jie gyvena ant skurdo ribos. Jiems reikia padėti gyventi orų gyvenimą.

- Kai kurių apklausų duomenimis, pavasarį vyksiančių prezidento rinkimų pirmajame ture jus aplenks ne tik prezidentas Emmanuelis Macronas, bet ir dešiniųjų pažiūrų publicistas Éricas Zemmouras. Ar šie skaičiai jums nekelia nerimo?

- Visiškai nemanau, kad Éricas Zemmouras pateks į antrąjį etapą. Manau, kad antrajame ture būsiu Emmanuelio Macrono varžove, nors iki rinkimų dar toli. Iš savo rinkėjų, ypač jaunų žmonių ir moterų, matau, kad jie dabar nelabai domisi kampanija ir tikriausiai suaktyvės tik vėliau. Todėl šios apklausos neparodo tikrosios jėgų pusiausvyros. Aš nesijaudinu.

https://magyarnemzet.hu/kulfold/2021/10/marine-le-pen-az-eu-celja-a-totalis-iranyitas-2