Mindaugas Puidokas: Lietuvoje oficialiai įteisinta segregacija ir diskriminacija!

Autorius: Mindaugas Puidokas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-12 16:03:00, skaitė 415, komentavo 3

Mindaugas Puidokas: Lietuvoje oficialiai įteisinta segregacija ir diskriminacija!

Kviečiame susipažinti su Seimo nario Mindaugo Puidoko pasisakymu Seime, kur jis parlamentarus ragino pritarti Prezidento veto ir neįteisinti mokamo darbuotojų testavimo:

,,Gerbiamieji, praėjusią savaitę Prezidentas Gitanas Nausėda vetavo valdančiųjų norą apmokestinti dirbančiųjų testus nuo koronaviruso. Koks sekė atsakas? Vyriausybės atstovai ir Seimo valdantieji aiškiai įvardino, kad nei Prezidento, nei opozicijos, nei visuomenės kvietimų dialogui negirdės ir nežada net įsiklausyti į jokius siūlymus. Konservatorių atstovas Linas Šlušnys nuėjo dar toliau ir pasakė: ,,Panašu, kad mes atėjome į tą momentą, kai vienas ištraukia kardą ir kitas ištraukia kardą, ir dabar jau kaposimės per visą kadenciją." 

Savo grasinimus valdantieji ėmė vykdyti –Vyriausybė nutarė iš (ne)galimybių paso naikinti greitojo antigeno testus kaip realią testavimosi alternatyvą. Lieka jame tik nerealiai išbranginti ir net apie 80Eurų Lietuvoje kainuojantys PGR testai. Palikus (ne)galimybių pase tik PGR testavimąsi negalės dėl apie 700 Eurų testavimosi kainos studijuoti dalis studentų ir jų Lietuvos Respublikos Konstitucijos garantuojamos teisės į aukštąjį mokslą bus pažeistos. (Ne)galimybių pasas nuo gruodžio pabaigos įvedamas visiems nuo 12 metų norintiems naudotis neteisėtai apribotomis paslaugomis!

Šiandien nuo COVID mirė 25 žmonės, 10 iš jų buvo pilnai paskiepyti 2 arba 3mis skiepais, o 15 buvo paskiepyti dalinai arba neskiepyti. Ši statistika dar kartą patvirtina, kad gerai veikiantis ir visiems prieinamas testavimas yra būtinas norint sėkmingai suvaldyti pandemiją. Serga ir miršta nuo COVID – tiek nepasiskiepiję, tiek ir pasiskiepiję. Kur čia galima įžvelgti pandemijos valdymo medicininę logiką? Jos tiesiog nėra! Efektyvus testavimas yra prioritetinės svarbos – tą rodo sėkmingai su COVID kovojančių šalių patirtis. Ypatingos svarbos išsaugant gyvybes tampa ir teisingų gydymo algoritmų taikymas.

Apmaudu, kad premjerė reaguoja emocingai ir puola kaltinti opoziciją už klausimus dėl vaistų nuo Covid naudojimo Lietuvoje, nors pati nespėja įsigilinti į situaciją. Praėjusią savaitę Jungtinėje Karalystėje patvirtintas  ,,Merck" antivirusinis tabletinis vaistas nuo kovido. JAV ir kitose pažangiose šalyse sėkmingai gydant COVID naudojami monokloniniai antikūnų preparatai, C vitamino infuzijos ir kiti vaistai. Kodėl Lietuva nesimoko iš kitų šalių gerosios patirties ir skubos tvarka neima naudoti gydymui analogiškų medikamentų!? Lietuvoje jau galima įsigyti estišką nosies purškalą BioBlock su antikūnais prieš SARS-CoV-2 ir panašų RhinitiX, kurie apsaugo nuo užsikrėtimo COVID ir neleidžia plisti koronavirusui. Kur informacija visuomenei apie tokias galimybes apsisaugoti!? Kur žmonių švietimas!? Tokie preparatai galėtų padėti stabdyti ligos plitimą, bet apie juos beveik nėra kalbama.

Faktai negailestingi - Lietuva pagal perteklines mirtis yra pasaulio šalių penketuke, o pagal mirtis nuo COVID-19 trečia Europoje! Šie faktai yra visiškai ignoruojami. Lietuva pagal perteklines mirtis yra greta tokių šalių kaip Peru, Šiaurės Makedonija, Bulgarija, kurios neturi tvarių sveikatos apsaugos sistemų. Mus lenkia trečiojo pasaulio šalys tokios kaip Indija ar Pakistanas. Vadinasi, yra rimtos problemos su pačio gydymo efektyvumu. Šiuo metu kovido simptomų turintys žmonės laukia bendroje eilėje prie testų, nors jie turėtų būti testuojami be eilės! Ignoruojami Sveikatos teisės instituto ir prezidentūros suburtų ekspertų siūlymai. Ištisus mėnesius į svarbias rekomendacijas nėra kreipiamas dėmesys, o žmonės per tą laiką serga ir miršta!

Visi matome, kad valdantieji siekia bet kokia kaina įrodyti savo teisumą, o ne suvaldyti pandemiją. Jie ir toliau renkasi konfrontacijos kelią, dalies visuomenės demonizavimą, nukryžiavimą, o ne sutelkimą ir visų piliečių teisių gerbimą.

Ar tikrai dabartinės vyriausybės tikslas - suskaldyti visuomenę, sukiršinti, segreguoti ir piktinti žmones?! 

Kalbama viena grasinimų kalba, kad reikia bausti tuos kurie nesielgia taip kaip nori ministras Dulkys, nes tokie pasak jo - paveikti komunizmo ir nesupranta kas naudingiau. Tiesa ta, kad mokesčius moka visi dirbantieji, tačiau teigiama, kad tų, kurie negalėjo skiepytis arba patys pasirinko to nedaryti, testai bus apmokami iš pasiskiepijusių mokesčių.  Nelogiškas teiginys, nes ir skiepai valstybei kainavo, o tie, kurie skiepijosi už juos nemokėjo. Tai taip pagal Dulkį mąstant gaunasi, kad gal tų, kurie nesivakcinavo, sumokėti mokesčiai nuėjo vakcinoms?! O kiek yra žmonų, kurie moka privalomąjį sveikatos draudimą, tačiau yra sveiki ir nesinaudoja medicinos paslaugomis!? O dabar gautųsi, kad jie ir mokesčius moka, ir už testus turi susimokėti? Kur logika? Taip mąstant tik supriešiname žmones ir prieiname prie absurdiškų sprendimų ir su tiesa prasilenkiančių propagandinių teiginių. Orwelo pasaulis visame gražume.

Pagal LR Konstituciją visų piliečių teisės lygios. Visi moka mokesčius. Dėl to skleiskime šią tiesą. Neleiskime mums meluoti ir mus supriešinti, teigiant, kad viena piliečių grupė - ,,blogieji" -  yra finansuojami kitos piliečių grupės - ,,gerųjų".

Ministras A.Dulkys sako, kad žmonės yra neatsakingi, trūksta ligoninėse lovų, trūksta gydytojų tačiau per metus laiko kaip ši Vyriausybė veikia, nėra didinamas lovų skaičius! Jis net mažinamas dėl sveikatos priežiūros sistemos reformos, o dalis mediciną baigusių studentų nepriimami į rezidentūrą. Bendraujant su ministru gyvai jis aiškina, kad gydytojų Lietuvoje yra per daug, o per TV kalba, kad jų per mažai. Tai kuris Dulkys sako tiesą? 

Kviečiu atsilaikyti tiems valdantiesiems priklausantiems Seimo nariams, kurie nepalaiko mokamo testavimo projekto. Visi mato, kad daromas kietas spaudimas iš premjerės ir partijų lyderių, bet klausimas yra svarbus visai Lietuvai. Žmonės laukia sutelkiančių ir Prezidento su medicinos ekspertais pateiktų siūlymų palaikymo. Kviečių palaikyti Prezidento Gitano Nausėdos veto ir nepritarti tokio nelogiško ir politizuoto sprendimo priėmimo."  

https://youtu.be/2l1dA01k4z0

Minfo.lt primena - Lapkričio 11 dieną Seimas atmetė Prezidento Gitano Nausėdos veto ir įteisino mokamą darbuotojų testavimą. Įstatymo pataisa įsigalioja gruodžio 1 dieną. 

Seimo valdančioji dauguma ne tik atmetė Prezidento veto - jie nusisuko nuo Tautos. Jūsų dėmesiui - Sveikatos teisės instituto parengta lentelė: Seimo nariai, kurie balsavo už mokamų testų darbuotojams įstatymą: 


255484664_129911819415258_8356320694984362403_n.jpg