Aidas Gedvilas: Gerbiama premjere, žmonės valdžioje nori matyti ne „piktavalius asilus“, o išmintingus lyderius!

Autorius: Aidas Gedvilas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-27 21:14:00, skaitė 343, komentavo 0

Aidas Gedvilas: Gerbiama premjere, žmonės valdžioje nori matyti ne „piktavalius asilus“, o išmintingus lyderius!

Jeigu tai išgirsčiau kur nors turguje, tikrai nekreipčiau dėmesio, bet kai tai sako mūsų valstybės Premjerė t.y. vienas iš trijų svarbiausių žmonių Lietuvoje, negaliu nereaguoti. Panašu, kad Ingrida Šimonytė nori tapti panaši į vienos kaimyninės šalies atstovą, kuris nė nemirktelėjęs gali pasakyti, kad juoda yra balta, o balta – juoda.

Kai žmogus atsiriboja nuo kitaip manančiųjų nuomonės ir nenori matyti nieko kito aplink save, kitaip ir negali būti. Tai įrodo ir Premjerės facebook‘o puslapyje uždrausta komentavimo funkcija po postais. Juk žymiai patogiau girdėti tik tau pritariančių žmonių chorą, nors jų yra vos keli.

Tam, kad galėčiau asmeniškai aptarti visiems mums svarbius, su pandemijos valdymu susijusius klausimus, prašiausi audiencijos pas Premjerę dar rugpjūčio mėn. Atsakymo nesulaukiu iki šiol. O gal pas valdančiuosius priimta į svečius siūlytis su „PICA“, o ne oficialiu raštišku siūlymu?

Premjerė savo facebook‘o paskyroje nusprendė painterpretuoti PSO vadovo žodžius sau naudinga linkme ir pradėjo išvedžiojimus, kad iš tikrųjų jis pasakė ne tai, ką pasakė.

Visą PSO vadovo konferencijos išklotinę anglų kalba įkeliu į komentarus, o štai čia pateikiu labai aiškią jo pasisakymo citatą:

“It makes no sense to give boosters to healthy adults, or to vaccinate children, when health workers, older people and other high-risk groups around the world are still waiting for their first dose. The exception, as we have said, is immunocompromised individuals.“

„Nėra prasmės revakcinuoti sveikų suaugusiųjų ar skiepyti vaikus, kai sveikatos priežiūros darbuotojai, vyresnio amžiaus žmonės ir kitos didelės rizikos grupės visame pasaulyje vis dar laukia pirmosios dozės. Išimtis, kaip minėjome anksčiau, yra asmenys, kurių imunitetas nusilpęs.“

Nežinau kokia prasmė tarp šių eilučių pasivaideno Premjerei, tačiau man jie yra visiškai aiškūs. Beje, savo pasisakyme PSO vadovas taip pat paminėjo ir kitų priemonių taikymo kovoje su koronavirusu svarbą, ir dėl koronaviruso sustojusių medicinos paslaugų teikimo problemą.

Manau, kad jeigu tą laiką, kurį sugaišo Premjere, bandydama apversti PSO vadovo pasisakymą ir rašydama eilinį postą feisbuke, ji skirtų diskusijai ir įsiklausimui į priešingą nuomonę, visi mes šiandien būtume vienu žingsniu arčiau pandemijos pabaigos.

p.s. P. INGRIDA ŠIMONYTE, GALIU TIK PATIKINTI, KAD NEPAISANT SKIRTINGŲ POŽIŪRIŲ Į PANDEMIJOS VALDYMĄ, LAIKAU JUS PROTINGA MOTERIMI IR PRITAIKYTI SAU „PIKTAVALIO ASILO“ ETIKETĖS TIKRAI NESIŪLIAU...