Kodėl neverta skaityti Lietuvos žiniasklaidos

Autorius: Viktor Stiagg Šaltinis: https://www.facebook.com/vikto... 2015-10-15 10:51:53, skaitė 4520, komentavo 0

Kodėl neverta skaityti Lietuvos žiniasklaidos

Neseniai grįžęs į Lietuvą supratau, kad skaityt vietinę žiniasklaidą – neetiška ir kenksminga protinei veiklai, kaip klijų uostymas. Aš jau ir anksčiau buvau nustojęs ją aktyviai skaityti, bet dabar paskelbiau visišką boikotą. Štai keletas minčių, kodėl.

Lietuvos mainstreaminė žiniasklaida – pagrindinis trasho portalas delfi, 15 min. neapykantos, Lietuvos sutemos etc. – tai toks pavojingas visuomenei maniakas.

Neišvaizdus dėdė su pilku lietpalčiu ir kruvina pasaulėžiūra.

Nuo ryto iki nakties, nuo nakties iki ryto, ištisus metus jis vaikšto, kaip alkana hiena, po nelaimių vietas, hospisus, morgus ir drebėdamas iš susijaudinimo stebi žmonių nelaimes, skausmą ir mirtį.

Kitų pragaras – rojus jam.

Įsmeigęs aštrų žvilgsnį, jis gali valandų valandas žiūrėt į sužalotų kūnų fragmentus, agonijas, laidotuves.

Jam tai niekada nenusibosta.

Nuo žmogiško skausmo jam kyla reitingas.

Kuo labiau kiti kenčia, tuo labiau jam kyla.

- Dar, dar, - staugia jis, - noriu dar! Noriu daugiau savižudžių! Kruvinų avarijų! Gaisrų! Nelaimingų atsitikimų! Ligų! Epidemijų! Trečio pasaulinio! Tegul branduolinės bombos krenta kaip snaigės. Tegyvuoja branduolinė žiema! Svetima kančia, aš myliu tave!

Taip pat jam patinka kalbėt apie politiką.

- Mūsų Prezidentė Dalia Grybauskaitė, – saldžiai murkia jis, lyg viduramžių pily prie židinio ragaudamas gerai subrandintą konjaką, - tai geriausia, kas galėjo atsitikti Lietuvai. Geriau būtų tik Margaret Thatcher arba Ronald Reagan. Bet jie jau mirę. O mūsų Prezidentė dar gyva ir mūsų Prezidentė. Gerai, kad mūsų Prezidentė yra mūsų Prezidentė.

- Mūsų slaptosios tarnybos, - kitą kartą teigia jis, glostydamas savo staliniškus ūsus, - neturi būt atsakingos visuomenei. Mums reikia visada aklai jas palaikyti. Aš už slaptus kalėjimus, kur kankinami žmonės!

- Šauktiniai – tai pilietiškumo mokykla, – apšviečia.

- Graikai – tinginiai, tegul daugiau dirba! – pyksta.

- Socialinė apsauga reikalinga tik veltėdžiams! – aiškina.

- Obama – silpnas prezidentas! Komunistas! Reikia, kad kitą kartą Amerikos prezidentu taptų Jonhn Mccain arba Donald Trump, - svajoja.

Dar jis mėgsta vartot gašlius štampus: „ilgapirščiai“, „linksmų plaučių vyrukas“, „nuoširdus vaikinas“, „ketvirtadienis – mažasis savaitgalis“ ir taip toliau.

Būna, kad apimtas transo, lyg užvaldytas baisių chtoninių būtybių, jis pradeda kalbėt sakiniais, kurie neateitų į galvą net labiausiai nučiuožusiam nuo proto dadaistui:

„Merginą išžaginęs įtariamasis paliko ją surištą sušalti?“

„Sužeistieji liepsnojančiame Vilniuje mirė vienas po kito kaip musės“

„Mirk iš juoko: vartininkas visus penkis baudinius atrėmė veidu“ (Užrašas po kruvino vartininko veido fotografija stambiu planu.)

„Ką įžymybės deda į burną?“

„Į kovą dėl Vilniaus didžiuliai pinigai plaukia iš įdomių kišenių“

„Po Seimo balsavimo medžiotojai liko it musę kandę“

„Ukmergėje – žūtbūtinė ugniagesių kova dėl alaus baro“

Dažnai jis praskleidžia savo pilką lietpaltį ir rodo praeiviams Kim Kardashian sėdmenis, žvaigždžių apatinius, vakarėlius madinguose klubuose su acid šviesom ir kviestinėmis vietinės reikšmės garsenybėmis, gašlius gandus ir nešvankias paskalas.

Be viso to, jis dar mėgsta aktyviai raginti kuo greičiau imt greitąjį kreditą, gert tikrą vyrų alų, lošti loterijoj, kuo daugiau vartot žalingo, nekokybiško šlamšto.

Šis maniakas kursto visuomenėje nuolatinę psichozę, baimę, tuštumą ir tamsumą. Jis karpo socialinius ryšius, daro provokacijas, trolina, bukina, baugina, gąsdina, nuodija. Jo indėlis milžiniškas kuriant nesveiką atmosferą Lietuvoje.

Norisi tikėti, kad anksčiau ar vėliau visuomenė izoliuos šį pavojingą maniaką. Paskelbs jam totalų boikotą, kaip jaunoji karta boikotavo televiziją: visus tuos dvokiančius siera LNK, TV3, BTV. Neizoliavus šio maniako, daugybė bandymų kurti sveiką, nepasiduodančią psichozei, kritišką, protingą, empaštišką visuomenę bus pasmerkti nesėkmei arba labai buksuos.