Arminas Mockevičius: #GP #Paklusnumas #valdžiosdiktatas

Autorius: Arminas Mockevičius Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-12-05 03:40:00, skaitė 406, komentavo 12

Arminas Mockevičius: #GP #Paklusnumas #valdžiosdiktatas

Su kiekviena diena kyla vis didesnis gėdos jausmas rodant paklusnumo ženklą (valdžia jį vadina GP, tiesa aš naudoju ES sertifikatą, bet jis Lietuvoje taip pat paverstas paklusnumo valdžiai simboliu).

Gėda prieš tuos žmones, kuriuos nubaudė, gėda prieš tėvus, prieš artimuosius, prieš Kūrėją. Visgi pirmomis dienomis, kai gavau tą QR kodą ir jį panaudojau, nes reikėjo nueiti į Senukus nusipirkti sujungimą, pajaučiau puikybę. Pagalvojau, kaip gerai man: galiu eiti kur noriu, daryti ką noriu - turiu galimybes.

Tačiau tas truko kelias sekundes, kai prisiminiau, ką buvau patyręs prieš tai, kai buvau su vaiku išvarytas iš vienos parduotuvės.

Pasidarė juokinga iš savo jausmo, kad jautiesi geresnis už kitus vien dėl to, kad atitinki valdžios reikalavimus. Visi tie, kurie naudoja tą paklusnumo ženklą ir jaučiasi gerai, yra žemos savivertės, nes tai parodo vieninteles jų savybes - prisitaikymą ir paklusnumą.

Laikui bėgant jaučiu vis didesnę gėdą rodydamas šį kodą, nes kiekvieną kartą jį panaudodamas pažeminu savo artimą, kuris neturi to kodo ir negali panaudoti, negali net nueiti nusipirkti duonos, drabužių. Tokį elgesį būtų galima palyginti su tuo, kai koncentracijos stovykloje tave paskiria į virtuvę, o tu suvalgai savo likimo draugų maistą.

Tas kodo parodymas - tai lyg batų pabučiavimas Dulkiui, Armonaitei, Čmilytei, Šimonytei. Tas jausmas, kurio niekada nenori patirti...

Visgi išeitis yra ir ji paprasta. Atradau smulkųjį verslą, kuris lankstesnis, geriau patenkina mano poreikius ir nereikalauja paklusnumo. Vienas iš tokių verslininkų man pasakė - "dėl manęs, kad ir nuogas ateik, svarbu sumokėtum". Ir spėkit ką aš į tai - iškeičiau savaitinį apsipirkimą prekybos centre į apsipirkimą pas tokius verslininkus, nes noriu išlikti laisvu žmogumi, o ne vergu, paklūstančiu patiems kvailiausiems sprendimams.