Atvirai apie koronę: Tarptautinė konferencija Maskvoje „Gydytojai už tiesą“

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-12-15 19:39:00, skaitė 568, komentavo 1

Atvirai apie koronę: Tarptautinė konferencija Maskvoje „Gydytojai už tiesą“

Gruodžio 12 d. Maskvoje buvo surengta pirmoji tarptautinė medicinos konferencija "Gydytojai už tiesą". Rusijos televizija „Cargrad“ nušvietė šį įvykį. Šios TV portale rašoma, kad į šį forumą susirinko beveik 300 medicinos ir mokslo medicinos bendruomenės atstovų - įvairių specializacijų gydytojų, turinčių skirtingą darbo patirtį, pažiūras ir idėjas. Konferencijoje dalyvavo ne tik gydytojai iš Rusijos, bet ir iš kitų šalių: biomedicinos dr. Nikolay Shamshin-Trubetskoy (JAV), prof. Dolores Cahill (Airija), dr. Heiko Schöning (Vokietija), politikas ir publicistas Plamen Paskov (Bulgarija) ir keletas kitų. Visus juos subūrė noras suvienyti jėgas, sukurti platformą atvirai diskusijai apie koronaviruso situaciją ir COVID-19 kontrolės metodus.

Žiūr.video „Gydytojai už tiesą apie covid“. Tiesioginė konferencijos transliacija:

https://vk.com/video-75679763_456266181

Konferencijos organizatoriaus, medicinos mokslų daktaras, privačių medicinos įstaigų tinklo „Jūsų gydytojas“ vadova prof. Vladislavas Šafalinovas. Susirinkusius sveikinimo akademikas Vitalijus Zverevas, kuris skaitė pranešimą apie vakcinas nuo COVID-19.

Pirmoji akademiko tezė buvo ne apie žalą, o apie vakcinų naudą. Pasak akademiko, raupai, poliomielitas ir tymai - tai ligos, kurias pavyko įveikti tik skiepais. Zverevas pažymėjo, kad vakcinų profilaktika per pastaruosius 50 metų pailgino gyvenimo trukmę 20 metų. Mokslininkas pažymėjo, kad iki 1970-ųjų ir 1980-ųjų infekcinės ligos buvo pagrindinė mirties priežastis, o dabar jos yra trečioje ar ketvirtoje vietoje.

image.png

„Kaip žmogus, dalyvaujantis skiepų prevencijos veikloje, matau, kad žmonių, pasisakančių prieš skiepus apskritai, gretos didėja ir gausėja. Bet kovid baigsis ir liks visos kitos infekcijos, jos niekur neišnyko, jos tiesiog buvo kontroliuojamos. O kas bus dabar, kai visi pradės visko atsisakyti? Todėl dabar svarbu žinoti visą tiesą apie tai, kas vis dėlto vyksta“, - sakė akademikas Zverevas.

Akademikas pažymėjo, kad asmenys, kurie bet kokia forma užsikrėtė COVID-19, turi nuolatinį ir ilgalaikį imunitetą visiems egzistuojantiems viruso variantams (pavyzdžiui, imunitetas persirgus SARS yra 17 metų) ir jiems skiepytis nereikia. Zverevas taip pat pridūrė, kad nėra nė vienos bet kokios genezės infekcijos, kurios atveju imunitetas po skiepijimo būtų pilnesnis ir ilgesnis nei persirgus šia liga. Galiausiai, skiepyti sergančius žmones, ypač tuos, kurie turi antikūnų prieš infekciją, gali būti nesaugu, priminė akademikas.

„Kai mums sakoma, kad per daug užsikrėtę žmonės turėtų būti skiepijami, esu nepaprastai pasipiktinęs. Ar gali kas nors, ir čia sėdintys gydytojai, man įvardyti nors vieną infekciją, kurios atveju imunitetas nuo vakcinos būtų stipresnis už imunitetą nuo persirgtos ligos? Tokių ligų nėra, jų tiesiog nėra, tai visiškai akivaizdu“, - Zverevas sakė.

Jis taip pat pridūrė, kad žmonės, užsikrėtę COVID-19, turi gana ilgalaikį imunitetą, kuris tikriausiai matuojamas metais. Žinoma, pasitaiko pakartotinių infekcijos atvejų, tačiau jų būna nedaug ir jie labiau susiję su žmogaus imuninės sistemos ypatumais.

Deja, visi šie pastebėjimai nepasiekia Sveikatos apsaugos ministerijos ar Koronaviruso darbo grupės, kuri yra atsakinga ne tik už kovos su COVID-19 strategijos kūrimą, bet ir už naujų ribojamųjų priemonių ir uždarymo priemonių rengimą. Kiti kalbėtojai taip pat pažymėjo, kad, pavyzdžiui, Sveikatos apsaugos ministerijos klinikinės gairės atrodo gana vienpusiškos ir nesudaro įspūdžio, kad kovos su COVID-19 srityje yra sukaupta daug žinių, kurios yra plačios medicininės diskusijos rezultatas.

"Ar mus puola Vakarai? Tad kodėl aukštose pareigose negirdėti teisingų medikų bendruomenės pastabų? Juk net akademinio mokslo atstovai yra neišklausyti", - Dr. Vladislavas Šafalinovas mano, kad tai susiję su pačia sistema, kuri izoliavo pareigūnus nuo mokslinės informacijos.

„Manau, kad tarp tų, kurie per pastaruosius pusantrų metų priėmė sprendimus, įskaitant ir neteisingus, yra tam tikras skaičius žmonių, iš kurių buvo atimta informacija ir laikas. Kaip perskaičiau vienoje monografijoje, sprendimus jie priimdavo paniškai improvizuodami. Kitaip tariant, tai yra vadybos klaidos. Norint jų išvengti, reikia, kaip sakoma reklamoje, konsultuotis su specialistais. Todėl reikėjo pasikviesti ne tik žmones, kurie gali būti suinteresuoti priimti tam tikrus sprendimus, bet ir interesų konflikto neturinčius asmenis, mokslininkus“, - pažymėjo Šafalinovas.

Konferencijoje aptartas Pasaulio Sveikatos Organizacijos (PSO) vaidmuo organizuojant „pandemiją“.

„Kadangi Rusijos sveikatos apsaugos ministerija yra integruota į pasaulinę sveikatos apsaugos sistemą, ji privalo laikytis PSO standartų, kurie šalims narėms yra tarsi "auksinis standartas", - pažymėjo Dmitrijus Omutnychas, visuomeninės organizacijos "Regioninė visuomenės sveikata" narys.

Akad. Vitalijus Zverevas per konferenciją sakė, kad 1987 m., kai jis pirmą kartą atvyko į PSO, ši organizacija buvo visai kitokia nei dabar - ją finansavo Billo ir Melindos Geitsų fondas ir rėmėjai - didžiosios korporacijos.

Žiūr.video „Billas Gatesas, PSO ir medicinos diktatūra: ar Rusija apgins savo suverenitetą?“:

https://vk.com/video-75679763_456266116

Tai buvo komercinė organizacija, kuri propagavo labai konkrečius konkrečių ekonominių grupių komercinius interesus, arba, jei norite, "Big Pharma", ir ją finansavusių fondų interesus. Nemanau, kad taip buvo anksčiau. Tad kokia prasmė mums klausytis PSO, jei suprantame, kad ši organizacija transliuoja savo akcininkų darbotvarkę? Tai Rokfelerio fondas, Bilo ir Melindos Geitsų fondas.

„Neskiepysiu savo vaikų, nes šie žmonės nusprendė, kad tai naudinga“, - Vladislavas Šafalinovas konferencijos kuluaruose sakė „Tsargrade“ korespondentui. Šafalinovas pažymėjo, kad tokiems pareigūnams ar gydytojams būdinga bendrauti šūkiais, tačiau šūkis negali būti argumentas diskusijoje. Argumentas gali būti tyrimų rezultatai ir pan.

Kokios pasekmės ir ką daryti?

Konferencijoje "Gydytojai už tiesą" taip pat kalbėjo klinikinė psichologė Irina Medvedeva, kuri, ko gero, išreiškė pagrindinę emocinę būseną tų gydytojų, kurių valdžia paprasčiausiai negirdi.

„Man atrodo, kad koronaviruso kampanija yra labai pavojinga žmonių psichikai. Atsirado daug vadinamųjų ribinių psichikos būklių. Ši praktiškai privalomo skiepijimo kampanija ir QR kodų įvedimas daro poveikį. Žmonės skirstomi į "švarius" ir "nešvarius", šalis paverčiama vienu dideliu režimo objektu. Tikiuosi, kad mes to neleisime“, - sakė Medvedeva.

„Tsargrad pažymi“ : Neaišku tik, kas ir kaip turėtų įvykti, kad padėtis pasikeistų į gerąją pusę. O proto balsas mums sako, kad tiek daug gydytojų ir mokslininkų iš skirtingų šalių negali būti sąmokslo teorijų šalininkai arba klysti. Kaip mums sakė medicinos mokslų daktaras profesorius Denisas Ivanovas, medikų bendruomenei reikia dialogo. Geriausia būtų, jei gydytojai bendrautų ir parengtų geriausią strategiją, o ne skelbtų vieną vienintelę ir šventai ja tikėtų.

„Dialogas reikalingas tam, kad nebūtume užčiaupti. Tegul politikai užsiima politika ir nesikiša į mediciną, o mes, gydytojai, viską išsiaiškinsime, rasime bendrus sprendimus ir pasieksime bendrą sutarimą. Kai tik bus pasiektas gydytojų sutarimas, pirmasis poveikis bus mirtingumo sumažėjimas Rusijos Federacijoje. Nes šiuo metu mirtingumas yra ne tiek nuo infekcijos, kiek nuo kitų įvykių, vykstančių aplink infekciją“, - sakė prof. D.Ivanovas.

Jis priminė atitinkamą pavyzdį: širdies ir kraujagyslių ligomis sergančių pacientų planinės priežiūros paslaugų nutraukimas dėl to, kad jie neturi QR kodų. Todėl žmonės, kurie, pavyzdžiui, šešis mėnesius laukė vožtuvo pakeitimo operacijos arba sutrikusio ritmo atstatymo, liko be pagalbos. Tokie atvejai lemia didesnį mirtingumą, tačiau jei gydytojai kartu nustatys, kaip spręsti tokias problemas, padėtis pagerės, pridūrė V. Ivanovas.

Panašios nuomonės laikosi ir medicinos mokslų daktaras, profesorius Pavelas Vorobjovas. Beje, jis nemano, kad valdžios institucijos griežtai priešinasi medicininėms procedūroms, kurios nėra organizuojamos Sveikatos apsaugos ministerijos, pavyzdžiui, nuotolinės medicininės pagalbos programoms. Tačiau, jo manymu, norint pasiekti didesnę sėkmę, gydytojai turi susivienyti.

„Turėtų būti sukurta ekspertų platforma, kurioje gydytojai, specialistai ir epidemiologai pirmiausia galėtų kalbėtis tarpusavyje, o tik po to su valdžios institucijomis. Geriausiu atveju esame priversti vengti valdžios institucijų, nes jos priima įvairius sprendimus, o valdžios institucijos mūsų negirdi, nes nėra platformos. Tai principinis klausimas. Šiandien vykstanti konferencija yra pirmasis bandymas sukurti tokią platformą“, - pažymėjo profesorius Vorobjovas.

„Tsargrad“ pažymi, kad Rusijoje yra plati medikų bendruomenė, galinti svarstyti su COVID-19 susijusius klausimus. Kaip parodė pilnutėlė konferencijos salė, gydytojai noriai atsakinėja į klausimus ir keičiasi nuomonėmis. Tik pareigūnams tai ne taip jau įdomu, nes jiems toli gražu ne visada reikia patarimų. Ir kodėl jie turėtų tai daryti, kai šie pareigūnai turi savo ir daug platesnę gydytojų ir specialistų bendruomenę. Ši bendruomenė neprieštarauja imtis net ir nepopuliarių priemonių, neaptarusi jų su kitaip manančiais kolegomis.

"Gydytojai už tiesą" nėra gydytojai prieš ką nors ar ką nors. Matėme, kad pagrindinė jų žinia yra ta, kad jie rūpinasi gyventojais, tačiau negirdėjome nė vieno raginimo atsisakyti skiepų. Išgirdome tik tiek, kad tai yra savanoriška ir kad kai kurių kategorijų piliečiai turi būti tikrinami prieš skiepijimą. Galiausiai dažnai matome pareigūnų, priimančių sprendimus dėl koronaviruso ar uždarymo, dialogą. Tačiau nematome gydytojų, epidemiologų dialogo. Galbūt laikas pradėti.

Nuotraukoje akad.Vitalijus Zverevas.

Šaltinis: 

https://tsargrad.tv/articles/ataka-s-zapada-vrachi-iz-rossii-i-drugih-stran-rasskazali-pravdu-o-covid-19_462335