V. Jankauskaitė. Basos mamos vėl renkasi prie Prezidentūros gruodžio 21 d. 16 val.

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2021/12/20/v-... 2021-12-21 21:39:00, skaitė 382, komentavo 9

V. Jankauskaitė. Basos mamos vėl renkasi prie Prezidentūros gruodžio 21 d. 16 val.

Paskutinis Advento sekmadienis…

Taip, mes padarėme partizaninį žingsnį, nes nebematome daugiau būdų ir kelių būti išgirstiems.

Taip, šįvakar Prezidentūros kiemelyje vyko gražus adventinis koncertas – Vilniaus universiteto choras giedojo kalėdines giesmes.

Taip, keturios basos mamos ir vienas tėtis irgi atėjo į šį koncertą.

Pasirodžius pirmajai šalies porai, supratome, kad vienintelis kelias būti išgirstiems – atsistoti basiems taip, kad neįmanoma būtų mūsų nematyti – tiesiai priešais Prezidento akis.

Mes atsistojome. Kai kurie žiūrovai nudelbė akis…


Basos mamos prieš Prezidentūrą skambant advento giesmėms | V.Jankauskaitės feisbuko nuotr.

Prezidentas pagaliau priėjo!!! Paprašė apsiauti ir pažadėjo kitą savaitę susitikti.

Mes dar kiek pastovėjome, kol baigėsi giesmė. Apsiavėme. Pabendrauti priėjo ir pirmoji ponia. Tai buvo pirmas kartas per daugiau nei mėnesį vykstančių protestų laiką, kai mus pamatė. Dvi mamos verkė… Jaudulys darė savo. Kalbėjome viską dėl ko skauda. Minėjome ir peticiją su daugiau nei 100 tūkstančių parašų per kelias dienas…

Laukiame susitikimo ir Prezidento veikimo. Nes mums reikia ne atsakymų į raštus, ne mandagių pokalbių, ne arbatos… Mums reikia sugrąžintos vaikystės mūsų vaikams!

Basos mamos prie Prezidentūros vėl renkasi gruodžio 21 d., antradienį, 16 val.

Motinos meilė gali daug…

P.S. Alkas.lt: Nuo lapkričio 28-osios keturis sekmadienius iš eilės prie Prezidentūros visi norintys gali ateiti pasiklausyti profesionalių chorų dovanojamų šventinių kalėdinių giesmių. Gruodžio 19-osios vakarą šventiniame renginyje apsilankė ir „Basos mamos”. Tai taip pat jau ne pirmoji „Basų mamų” ir „Basų tėčių” akcija rengiama prieš galimybių pasą vaikams.

Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė: „Giedant giesmes mūsų penketukas nusimovė batus ir vieną giesmę išklausė stovėdamas basas. Kadangi stovėjome tiesiai prieš pirmąją šalies porą, jie ignoruoti mūsų nebegalėjo. Pirmiausia priėjo šalies vadovas. Jis paprašė apsiauti ir, kad nesušaltume, pasiūlė išgerti arbatos. Priminėme jam, kad basomis stovime ne šiaip sau, o turėdami aiškų tikslą. Tuomet šalies vadovas pažadėjo, kad kitą savaitę pagaliau ras laiko su mumis susitikti ir pasikalbėti. Lauksime.”

Vėliau prie 4 basų mamų ir 1 tėčio buvo priėjusi ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.