Teatro ir sporto žvaigždės įteikė Prezidentui parašus prieš Galimybių pasą

Autorius: Danas NAGELĖ, Elta Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2021-12-30 00:08:00, skaitė 320, komentavo 2

Teatro ir sporto žvaigždės įteikė Prezidentui parašus prieš Galimybių pasą

Šiandien žinomi Lietuvos kultūros ir sporto žmonės prezidentui G. Nausėdai įteikė peticiją dėl Galimybių paso veikimo stabdymo.

Į Prezidentūrą atėjo stipriausiu žmogumi tituluojamas Žydrūnas Savickas, aktorė, teatro pedagogė Inesa Paliulytė, Lietuvos teatro ir kino aktorius Gediminas Storpirštis, teatro, kino ir televizijos aktorius, režisierius Ramūnas Cicėnas bei aktorė Rimantė Valiukaitė.

Šiek tiek po 13 val.  Gitanas Nausėda priėmė susirinkusius žinomus asmenis pokalbiui, kuriam planuoja skirti apie pusvalandį laiko.

Apie 14 h planuojamas pokalbis tarp G. Nausėdos ir Viktorijos Čmilytės-Nielsen.

Prieš eidami į prezidentūrą teatro ir sporto žvaigždės kalbėjosi su „Respublika“, visi vieningai tikino, kad galimybių pasas prieštarauja ne vienam Konstitucijos straipsniui, segreguoja žmones. Kai kurie pajuokavo, kad šį kartą pasinaudojo savo žinomumu, ir tikisi, kad šis žinomumas padės prezidentą įtikinti, kad reikia pradėti GP naikinimo procedūrą.

G. Nausėda prašo Konstitucinio Teismo „maksimaliai greitai" išnagrinėti bylą dėl galimybių paso

Prezidentas Gitanas Nausėda prašo Konstitucinio Teismo „maksimaliai greitai" išnagrinėti dalies Seimo narių kreipimąsi dėl galimybių paso atitikimo Konstitucijai, teigia šalies vadovo patarėjas Ridas Jasiulionis.

„Prezidentas prašo Konstitucinį Teismą maksimaliai greitai išnagrinėti tą bylą, kurią jis jau pradėjo nagrinėti, kuri jau yra priimta Konstituciniame Teisme ir pradėta nagrinėti", - žurnalistams trečiadienį patvirtino R. Jasiulionis.



Vis tik, pasak patarėjo, prezidentas atskiro oficialaus kreipimosi Konstituciniam Teismui nepateikė.

Prezidentui trečiadienį buvo įteikta peticija dėl galimybių paso taikymo stabdymo. Peticijos iniciatoriai tvirtina surinkę 112 tūkst. parašų.

Po susitikimo su G. Nausėda vienas iš peticijos iniciatorių Edvardas Šidlauskas teigė esą prezidentas palaiko iniciatyvą kreiptis dėl galimybių pasų teisėtumo į Konstitucinį Teismą.

„Pokalbyje su prezidentu išgirdome palaikymą, kad jis girdi tuos balsus (...). Konstituciniame Teisme jau užregistruota išsamiau, jis stebi tą procesą ir, kaip supratau, jis tai palaiko, kad nebūtų segregacijos, kad vaikai galėtų testuotis nemokamai“, - kalbėjo E. Šidlauskas.

ELTA primena, kad 36 Seimo nariai, priklausantys opozicinėms Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), Darbo partijos, Lietuvos regionų ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijoms, kreipėsi į Konstitucinį Teismą, prašydami ištirti, ar Vyriausybės nutarimas, nustatantis galimybių pasą, neprieštarauja Konstitucijai bei įstatymams.